Kas on üldse võimalik ilma nälgimise, kahtlaste preparaatide või tervete toidurühmade menüüst eemaldamiseta seitsme päevaga kehakaalust kaks kilo maha võtta? Tuleb välja, et on. Kogu trikk seisneb väikeste ohverduste kombineerimises kavalate nippidega.

Loomulikult tuleks kohandada allpool olev menüü- ja trennistrateegia oma elustiili ja enesetundega. Kui oled järjekindel, tunned end järgmisel nädalal märgatavalt kergemana.

Söö toitu, mis hoiab kõhu kaua täis

Tähtis on kombineerida toiduaineid, et kõht püsiks kauem täis. Osa toiduainete söömise järel on kõht tunni-paari pärast jälle tühi. Osa neist aga püsib kõhus 4–6 tundi, ilma et tekiks kohutavat näljatunnet.
Kõikide valgete teraviljatoodete — sai, riis, spagetid — menüüst eemaldamine teeb sind saledamaks. Need toidud sisaldavad selliseid süsivesikuid, mis seeduvad väga kiiresti, ja seetõttu oled üsna pea taas näljane.

Kõhu hoiavad kõige kauem täis kiudainerikkad toiduained: kõik täisteratooted, tume riis, kaerahelbed, aedviljad. Veel parem, kui valid ainult köögiviljad: neis sisalduvad süsivesikud seeduvad aeglasemalt ja seega püsib su kõht kauem täis.

Näri korralikult

Keha ei suuda toitu korralikult seedida, kui sa ei näri seda põhjalikult läbi. Närimise ajal aitavad toitu lõhustada süljes leiduvad ensüümid — ka nende tööks on väiksemad ampsud paremad. Lisaks vähendab närimine kehas stressihormoonide hulka. Loomulikult saadab keha küllastustundesignaali välja varem, kui närid toitu kauem.

Rohkem nõuandeid leiad Kodutohtri oktoobrikuu numbrist. Maitsvaid ja tervislikke toiduretsepte ja -soovitusi leiad ka veebilehelt www.kodus.ee.

Kodutohtri oktoobrikuu teemad
* Depressioonist saab jagu

* Nädalaga kaks kilo alla!

* Rauaaneemia hiilib ligi salamisi

* Katkesta viirushaiguste ring

* Mida teha purunenud kraadiklaasiga?

* Müüt või tõde: terav pilk prillita või prilliga

* Kerge kodune näohooldus

* Luba menüüsse sojauba

* Ebaküdoonia võistleb sidruniga

* Torkiv vöötohatis