Ära nüüd kohe krõpsupakiga diivanile pikali viska, sest loomulikult on kasulik süüa tervislikult ja olla füüsiliselt aktiivne ning keegi ei saa öelda, et see sinu kaalule kuidagi ei mõju. Aga lisa oma rutiini need neli lihtsat nippi ja tulemused on veelgi tõhusamad.

Keera küte maha (või tee aken lahti)

Siin pole suuremat vaeva kui keerata radikas madalama temperatuuri peale. Või kütta vähem ahju. Või teha aken lahti. Sooja saamiseks hakkavad su kehas tööle protsessid, mille käigus põlevad kalorid. Loomulikult ei pea sa selle jaoks jääkülmas toas lõdisema — juba 18-20 kraadine temperatuur põletab kaloreid.

Kirjuta kõik üles

See on üks selline kaalulangetamisnipp, mis ei vea sind kunagi alt. Kui sa kirjutad üles kõik asjad, mida sa sööd, siis igal juhul see ohjeldab sind liigselt söömast. Tegelikult on tänapäeval olemas üks veel parem viis — pildista kõik üles, mida sa sööd ja pane need pildid õhtul ritta. Järgmisel päeval jätad juba alateadlikult välja need asjad, mis “pildile ei sobi”.

Tööta püsti seistes

Pole mingi uudis, et liigne istumine teeb paksuks. Kas oled selle peale mõelnud, et ka tööd võib teha seistes? Sul on lihtsalt vaja oma arvuti jaoks kõrgemat lauda. Tehes kaheksa tundi kontoritööd püsti seistes, kulutad sa pea 500 rohkem kalorit kui tehes sama istudes. Mida siin veel mõelda?

Võta õhtud toidust vabaks

Ainuke asi, mida selleks oma toitumises muutma pead, on kellaajad! Söö samu asju, mida enne, aga kitsama aja piires: näiteks hommikul kaheksast õhtul kaheksani. Ei tundu ju liiga raske ülesanne? On tõestatud, et nii kaotad juba esimese kolme kuu jooksul oma kehakaalust 12%. Näiteks kui sa kaalud praegu 70 kilo, siis kolme kuu pärast kaalud juba 61,5. Proovi järele!

Allikas: Prevention