Tänapäeva naine veedab majapidamistöid tehes keskmiselt 20% vähem aega kui 1980ndate naine. Teadlased ütlevad, et see pealtnäha mitte nii suur protsent on see viimane tilk, mis paksuse epideemia vohama pani. Briti teadlased uurivad praegu naiste keskmise kehakaalu kasvu ja on jõudnud hirmutavale järeldusele, et kui nii edasi läheb, siis aastaks 2050 on üle poole brittidest ülekaalulised. Ega meil siin Eestis olukord ilmselt parem ei ole…

Briti teadlased uurisid ka Briti naiste toitumist praegu ja 30 aastat tagasi. Selgus üllatav tõsiasi, et kuna tervislik toitumine teeb võidukäiku, siis tegelikult tarbib Briti kaasaegne naine päevas keskmiselt 20% vähem kaloreid kui 1980ndate naine. Sellegipoolest kasvab ülekaaluliste inimeste protsent väga kiiresti. Põhjuseks ongi see, et naised veedavad üha rohkem aega diivanil teleka ees ja üha vähem näiteks põrandaid pestes (tund aega mopiga põrandaid nühkida põletab muideks 200 kalorit!)

Nii et naised — vähemalt need naised, kelle puhul elu on näidanud, et trennis käimine neil lihtsalt ei õnnestu —, visake oma kodumasinad välja ja hakake taas oma kätega majapidamistöid tegema: varsti näete rõõmuga, et kaalunumber muudab suunda ja hakkab järjekindlalt allapoole rühkima.

Allikas: Daily Mail