Katsealusel soovitati võtta tervislikum snäkk nagu banaan või brokkoli, aga öeldi kohe ka seda, et see on siiski katsealuse enda valik. Katsealused, kes olid just saanud jääveešoki olasiseks, ei hoolinud enam tervisest, vaid neid huvitas maitse — nad haarasid koogi järele.

Katsealustele tehti ka ajuskaneering, mis näitas, et juba pärast jääveešokki — millest saadav stress pole ju ülisuur — olid ajus nähtavad märgid enesekontrolli nõrgenemisest. Sellest järeldasid teadlased, et isegi keskmine määr stressi mõjutab tugevalt enesekontrolli taset.

Nii et see, et sul stressiolukorras neelud magusa järele käima hakkavad, on kinni su peas. Aga ära lase sel õigustada oma magusatarbimist, vaid võta lihtsalt see fakt teadmiseks ja õpi stressi vältima ja leevendama.

Proovi seda, et kui järgmisel korral magusaisu tuleb, siis mitte ära ürita meeleheitlikult seda isu ära ajada, vaid hakka mõtlema, millest sul stress on ja tegele hoopis selle stressi põhjuse eemaldamisega oma elust. Ja varsti paned tähele, et oi, koogiisu läks täitsa meelest ära.

Allikas: Daily Mail