Vahepala kui päästerõngas koolitustel

Sageli teevad inimesed toitude osas valesid valikuid just erinevatel üritustel või restoranides toitu tellides. Sotsiaalsetel üritustel, sõpradega väljas olles on suurem oht süüa seda, mida kõik teised, unustades põhitõed tervislikust toitumisest.

Näiteks osaledes erinevatel seminaridel on söökide ajad väga paigas ja tihtipeale ei sobi need figuurisõbrale, kuna portsjonid on suured ja süüa saab suurte vahedega. Kui näiteks koolitustel pakutakse lõunasööki kell 13:00 ja õhtusööki alles kell 21:00, siis selleks ajaks oled nii näljane, et sööstad Rootsi laua kallale, käid muudkui ümber selle, tõstad taldrikule, sööd, tuled jälle ja sööd. Kõht on üldjuhul täis juba peale esimest toidukorda, kuid kuna ahvatlusi on niivõrd palju ja sa tead, et uus toidukord tuleb alles hilja õhtul, siis söödki korraga palju, unustades oma põhimõtted tervislikust toitumisest.

Soovitus:

Järgmisel korral, kui osaled seminaril või koolitusel, tuleb hoolitseda sell eest, et Sul oleks kaasa võetud mõni vahepala, mis suurema näljatunde kustutab. Pea meeles- oluline on olla olukorra peremees, mitte selle ohver.

Pidutse läbimõeldult ja naudi seltskonda

Kui näed sotsiaalseid olukordi väljakutsetena mitte probleemidena, siis võid neid nautida ja samal ajal tunda end tugeva ja tahtejõulise inimesena. Selle asemel, et kurvastada selle üle, mis võib juhtuda, kui külastad mõnd üritust või muud sotsiaalsest üritust, oleks parem keskenduda sellele, milleks Sa üritusele üldse läksid. Vahepalade kaasa võtmine ja niivõrd pikalt oma ettevõtmiste peale mõtlemine võib tunduda tutu tegevus, kuid tegelikult annab see Sulle võimaluse nautida üritus, kuhu läksid. Juba enne peole minekut tuleb mõelda ja otsustada, mida sa soovid, et seal toimuks ja kuidas peaksid käituma, et nii ka läheks.

Peod on pidutsemiseks ja need kuuluvad ka saleneja ellu. Sotsiaalsete olukordade jaoks tasub välja arendada kasulik, kaalu talitsemist toetav käitumismudel. Sellesse kuulub tegevusplaan, selles püsimine ja selle kordamine.
Siin on üks plaan sulle mudeliks. Eelolev pühadeaeg ei takista kaalulangust ega –talitsemist. Tee aga rõõmsalt ja enesekindlalt plaane mida ja kuidas teha ning naudi üritust ja ilusat pühadeaega. Mõtle millisele peole oled minemas ja milliseid toite ja jooke seal tõenäoliselt pakutakse.

Soovitus:

1. Nädala jooksul võid eelnevatel päevadel süüa vähese kalorsusega toite, jättes maiustamise pidude jaoks
2. Lisa liikumist, et suurendada energiakulutust.
3. Otsusta juba eelnevalt mida kavatsed süüa. Näiteks kas võtad eelroa, prae ja magustoidu?Või võtad ainult salati ja magustoidu? Kuidas toimid leiva suhtes(leivakorv ja maitsestatud või), soolapähklid, alkohol?
4. Plaani peo päevaks teised toidukorrad. Näiteks korralik hommikusöök, lõunaks köögiviljasupp rukkileivaga ja magustoiduks puuvili ja piimatooted.

Ära kunagi mine peole näljasena kui hunt!

Planeeri enda jaoks juba varakult toitumine üritustel. Järgides eelnevalt loetletud punkte, suudad oma tahtejõu enda ja oma kehakaalu jaoks tööle panna ja olukorrast võitjana välja tulla.

Oled loonud endale kaalulangust ja kaalu talitsemist soodustava uue käitumismudeli ja seda pidevalt korrates, märkad ühtäkki, et teed midagi täiesti automaatselt.
See on meeldiv rutiin, mis on Sinu ellu lisandunud, tagades Sulle ilusama figuuri, tervislikumad toitumisharjumused ja võimaluse täiel rinnal erinevaid pidustusi ja muid sotsiaalseid üritusi nautida.

Planeeri oma toitumine erinevatel üritustel ise ja naudi elu!

Ilusat pühadeaega!

Sinu figuurisõbrad