Pikaajaline kõhukinnisus on sageli vähese vedeliku joomise ning toidus liiga väheste kiudainete tulemus. Tihti lahendab probleemi toitumise muutmine, vee joomise kui uue harjumuse tekitamine ning liikumine.

Seedeprobleemide puhul, mida võivad põhjustada nii keskkonnavahetus, stress, vale toitumine kui istuv töö, on oluline osa toitumisel. Söö kiudaineterikast toitu, kuivatatud ploome, mis on öö läbi vees leotatud, linaseemneid ning enne hommikusööki joo klaas leiget vett. Kiudainete puhul on oluline, milliste kiudainetega on tegu, sest kuivad kiudained nagu näkileib, kliid ja müsli võivad kõhukinnisust veelgi suurendada. Kõhule head kiudained leiad pirnist, õunast, apelsinist, kuivatatud ja seejärel vees leotatud puuviljadest, eriti ploomist. Heaks abimeheks on ka kergelt keedetud aedviljad, eriti kui lisad neile veidi oliivõli, mis „õlitab“ soolestikku.

Seedimisprotsessi aitab kiirendada ka liikumine, sest keha liikudes liiguvad ka sooled, mis paneb süsteemi kiiremine tööle. Seepärast kannatavad kõhukinnisuse all eelkõige inimesed, kel on istuv töö, kes on ülekaalulised või kes liiguvad vähe.

Soovitav on palju juua eriti just söögikordade vahel. Suurenenud vedeliku hulk pehmendab soolestiku sisu ning aitab nii kergemini jääkaineid väljutada.

Oluline on jälgida, et tarbid iga päev piisavalt kiudaineid. Nende hulka saad suurendada, lisades müslisse või pudrusse kliisid, vahetades saiakese banaani või leiva vastu. Lisaks on kasulik süüa naturaalset jogurtit, hapupiimatooteid, võid, õli, mis kõik omavad kerget vedeldavat mõju. Püüa aga vältida piima, sest piimal on kõhtu kinnistav mõju. Soovitav on süüa palju ka rohelisi aedvilju nagu spinat, brokoli, rooskapsas ning päevalille- ja linaseemneid.

Rahva seas leviva abina on kasutusel beebitoiduna müüdav ploomipüree, mis ei sisalda säilitusaineid ega suhkrut ning paneb kiiresti seedimise tööle.

Seedeprobleemide vältimiseks ära tarbi liiga palju soola, väldi saia, küpsetiste ning suhkru söömist.
Kui seegi ei aita, küsi ravimeid apteegist või konsulteeri oma perearstiga.