Kui mõnel taastub tavaline kõht iseenesest, siis teistel ei soovi sixpack kokku minna, sest kõhulihased on jaotunud. Selles ei ole midagi ohtlikku, kuid kehal ei ole kõhulihastest piisavalt tuge ning kõht ei muutu lamedaks tagasi.

Kindlasti ei ole selle puhul abi istesse tõusudest, sest need suurendavad veelgi lihaste vahelist vahet, pannes tööle vaid pealmised lihased. Selle vältimiseks on vaja töötada sügaval kõhus asetsevate lihastega, mis tekitavad vöökoha ning muudavad ülakeha kompaktsemaks. Sellest on vaja alustada, mitte välimiste lihaste treenimisest.

Emade kõige probleemsed kohad:

1. Kõht: punnkõht, mis näeb välja nagu oleksid endiselt rase, eriti pärast sööki ning õhtuti. Selle põhjuseks on kõhulihaste välja venimine ning nõrgenemine, mistõttu nad ei suuda enam kokku tõmbuda. Kõhunahk on veninud.

2. Tagumik: lame tagumik on põhjustatud keharaskusest, mis tekitas vaaruva kõnnaku, mis tähendas, et tagumikulihaseid ei olnud vaja kasutada. Seetõttu muutusid istmikulihased nõrgaks. Imetades võtab keha rasva just peamiselt tagumikust, mis muutub seeläbi saledamaks.

3. Kehahoiak: vale kehahoiak. Raskuskese nihkub ning õlad tuuakse rohkem ette, mis omakorda kahandab rinnalihaseid. Seepärast hoiab naine endiselt õlgu eespool, osaliselt harjumusest, teisalt rinnalihase kahanemise tõttu.

Allikas: viktklubb.se