Kõhurasv on tervisele ohtklikum kui näiteks puusadele kogunenud rasv. Kõhule kogunenud rasv, mis asub just siseorganite vahel, mõjutab nii vererasva sisaldust kui ka maksa negatiivselt. Suureneb südame-veresoonkonna, dementsuse ning 2-tüübi diabeedi oht. Hea on aga see, et kõhurasvast on võimalik lihtsamini vabaneda.

Kõhurasva vältimiseks ja vähendamiseks:

  1. Treening kolm korda nädalas kogu elu ennetab nii kõhurasva teket kui ka vähendab seda efektiivselt.
  2. Söö madala glükeemilise indeksiga toitu, sest see hoiab kõhu kauem täis ning seetõttu sööd sa vähem.
  3. Naised võivad vähendada oma KMId, kui söövad suures koguses flavonoide. Neid leidub puuviljas, köögiviljas, tumedas shokolaadid ning rohelises tees.
  4. Ära söö süsivesikuid õhtul hilja. Kõrge veresuhkrutase öösel suurendab rasvade salvestamist.
  5. Vähenda alkoholi tarbimist, sest sealt saadud energia koguneb peamiselt kõhule. Ega ilmaasjata räägita õllekõhust, mis on kombinatsioon õlu kõrgest süsivesikutesisaldusest ning alkoholist.
  6. Unusta kaal! Kui oled alustanud regulaarse treenimisega, võid alguses kaalus juurde võtta täna lihaste arenemisele, samal ajal kui vöökoha ümbermõõt väheneb nagu ka rasvaprotsent. Võta välja parem mõõdulint ning mõõda regulaarselt oma vöökohta.
  7. Maga öösel vähemalt 7-8 tundi. Väsimus muudab ka näljaseks ning mõjub hormoonidele negatiivselt ja takistab seetõttu kaalulangust.

Allikas: Tasteline.com