1. Intervall

Kõige kiirem viis rasva põletada on keskenduda intervalltreeningutele. Segu madala- ja kõrge intensiivsusega jooksmisest, rattasõidust või mõnest muust lemmikust kardiotreeningust tagab sulle ka tulemused. See on raske, aga kogu seda higi ja verd väärt!

2. Kaugus ja aeg

Alusta lühematest distantsidest ning liigu edasi pikematele radadele. Kuula oma keha, ära pinguta üle. Su organism annab sulle märku, millal võid oma kilometraaži tõsta. Loomulikult tuleb end ka natuke takka sundida! Ära lase endal mugavaks muutuda, õpeta oma keha rohkem trenni tegema ja pikemaid vahemaid läbima!

3. Tempo

Treeni vahelduva tempoga. Sunni ennast tegema rohkem ja kiiremini, kui sa tavalise pika treeningu jooksul teed. Kui sa oled harjunud jooksma 5 kilomeetrit poole tunniga, siis katseta seekord natukene kiiremat jooksu. Või jaga ring pooleks — jookse esimene pool kiiresti, seejärel tee väike paus ning jookse sama tempoga ka teine pool.

4. Taastus

Ära võta endast maksimumi iga päev. Tee paar korda nädalas taastuspäevasid, kus sa tavalise treeningu asemel sõidad näiteks pool tundi rahulikult rattaga. Ära aja pulssi kõrgeks, liigu mõõdukas tempos ning säilita rahulik hingamine. Nii on sul järgmisel päeval treeningu jaoks rohkem energiat.