“Kõik tervislik on väga kasulik, ma olen sellega nõus, aga kui see läheb väga kirglikuks ja fanaatiliseks, on ka natukene koomiline,” sõnab Merle ajakirjas TervisPluss. Justkui naljatades ja enesekaitseks lisab ta: kui ta oleks väga tervislik ja väga rohelise mõtteviisiga, oleks tal ilmselt väga keeruline elada.

“Ühesõnaga, kõik mis puudutab sporti ja tervist, huvitab mind, aga mitte väga fanaatiliselt,” kinnitab Palmiste. Siinkohal tunnistab ta ka üles oma suurima pahe toitumisnõustajate silmis: “Kui olen väsinud või kui on hommik pärast pikaleveninud pidu, siis ma joon kokakoolat. Sellest ma ei loobu.”

Tänu oma ametile saab Merle olla selline, nagu on. Näitleja keha on üks tema töövahend ja see ei pea mahtuma standarditesse. “Kuna lavastajad mind dieedile ei saada, siis ma kaalule ei mõtle.”

Teater — vaimne aeroobika

Toitumise määrab töörütm: suur roll etenduses võtab väga palju energiat. Kui Merle andis monoetendusi, küsisid paljud, et ohoh, mida ta teeb, et on nii heas vormis ja alla võtnud! “Ma ütlesin, et teate, kallid sõbrannad, õppige üks monoetendus pähe, kandke ette, ja korras.“

Kaalu puhul jälgib Merle sisetunnet. “Minu kehakaalu kõikumised ei ole suured olnud, pluss-miinus kolm kilo,” ütleb ta. “Ma tegelikult ei saa aru inimestest, kellel on kodus kaal. Milleks? Nagu oleks elus vähe stressi. Kaal ja pass on ainult numbrid, loeb see, kuidas inimene ennast tunneb.”

Merle liigub palju jala. Elab kesklinnas ja kõnnib, autot ei ole ja sõita ka ei oska. “Mul on koer, kes tahab iga päev väljas käia. Ma võin siis uhkusega öelda, et on üks trenn, mida pean tegema iga ilma ja iga tujuga. Ma olen juba kümme aastat seda trenni teinud, kolm korda päevas.” Eri aegadel on Merle käinud erinevates treeningutes ja harrastanud mitut spordiala.

Aastaid oli tantsimine estraaditantsustuudios tema jaoks number üks. Kergejõustikus hakkas ta käima kooliajal. Merle naerab, et tema kuulub nende noorte põlvkonda, kellel ei olnud arvuteid ega nutitelefone. “Kui oleks olnud, siis ma hästi ei usu, et oleksin iga päev väljas rahvastepalli mänginud. Meie aga olime kogu aeg õues. See oli meie öko-Facebook.” Koos isaga käis Merle palju suusatamas ja jalutamas. Kui võimalus antakse, läheb Merle alati ujuma ja snorgeldama. Vesi rahustab.

Praegu on Merle leidnud veidi rahulikumad spordialad. Kuna teater on ka kollektiivne, on sellele tasakaaluks vaja midagi individuaalsemat. Jooga sobib Merlele selleks ideaalselt. “Nagu öeldakse, tuli peab kogu aeg põlema. Kui mul on etendused, mis võtavad meeletult energiat, suured rollid ja pikad päevad, siis jooga rahustab, leevendab pingeid ja lõõgastab.” Siis pole Merle jaoks olemas tulevikku ega minevikku, on vaid siin ja praegu ning aeg iseendale.

Loe veel oktoobri Tervis Plussist!

* Merle Palmiste hea vormi saladused
* Bikiinikeha 12 nädalaga. Kas tõesti võimalik?
* Mihkel Raud testib südame tugevust
* Kuidas võita juurde väärtuslikku aega?
* Leevendust helladele liigestele
* Restart kehale: 10 päeva joogas
* Tsss! Naiste peidetud õnnemunad
* Põleta kaloreid MÄRKAMATULT!
* Metsamoor soovitab: viimase hetke parimad pakkumised loodusest
* Eriti kasulikud trenditoitud
* Treeni kodus! 6 pingetest vabastavat Shindo harjutust
* Jõud ja tervis kontaktist maaga

Ajakirjaga kaasas allergia-eri!