Kui lähemalt saledate inimeste harjumusi uurida, on tegelikult hästi aru saada, miks probleemid üleliigse kehakaaluga nende jaoks nii võõrad on:

1. Nad söövad selleks, et elada, mitte selleks, et süüa. Loomulikult saledad inimesed ei ela toidu nimel ja ei ürita toiduga oma probleeme lahendada. Nad ei mõtle juba hommikusööki süües järgmisele toidukorrale. Nende jaoks on toit kütus ja ei mitte midagi rohkemat.

2. Nad lõpetavad söömise, kui kõht on täis. Oled tähele pannud, kuidas su sale sõbranna suudab osa maailma maitsvamast restoranieinest järele jätta? Põhjus ei ole selles, et talle see toit ei maitseks, vaid selles, et tal on kõht lihtsalt täis. Ta ei pea vajalikuks iga hinna eest taldrik tühjaks süüa, sest toidu eest makstud või et nii head rooga sööb ta vaid üks kord elus. Nii sööb ta alati just sellise energiakoguse, mille tema keha päeva jooksul ka ära kulutada suudab.

3. Nad naudivad igat ampsu. Nad söövad aeglaselt ning pööravad tähelepanu toidu maitsele, tekstuurile ja lõhnale. Nad ei ahmi toitu näost sisse nagu see jääks nende viimaseks toidukorraks maamunal.

4. Nad ei sildista toite „headeks” ja „halbadeks”. Kui kaalujälgija jaoks tundub rammus koogitükk eriti „halb”, siis saleda inimese jaoks on see lihtsalt hea kook: ta sööb, naudib ja ei tunne ennast mitte millegi pärast süüdi. Seejärel valib sale inimenemlõunasöögiks kerge salati, sest see lihtsalt maitseb talle, mitte et „pattu” heaks teha.

5. Nad teevad trenni enesetunde, mitte välimuse pärast. Saledad inimesed ei lähe trenni kalorite põletamiseks. Nad tantsivad, sõidavad rattaga, jooksevad metsas või mängivad võrkpalli, sest neile meeldib olla aktiivne.

Ma usun, et meil on saledatelt inimestelt väga palju õppida!

Heidi kirjutab Kaaluabis tervislikust toitumisest ja sportlikust eluviisist. Kui soovid tema
kohta rohkem teada, külasta tema blogi aadressil http://heidi.tarkpea.ee.