1. Sa ei kasuta SPF-kreemi

Vahel läheb meil päikeselise ilmaga välja minnes meelest ka enda dekolteele päikesekaitsekreemi määrida — ometi tuleks seda kindlasti teha. Pikaajaline päikese käes viibimine kahjustab nahka ning see vananeb siis rindadel kiiremini. Seda ei taha aga ükski naine. Me ei väsi kordamast, et SPF-kreemi tuleb kasutada üle kogu keha!

2. Sa ei kontrolli oma rindu

Rinnavähk tabab väga paljusid naisi. Nooremate naiste seas juhtub seda harvemini, kuid iial ei saa olla liiga ettevaatlik. Rinnavähk on miski, mis tuleks avastada nii ruttu kui võimalik. Kontrolli oma rindu näiteks duši all käies, mil seebiste kätega on lihtsaim neid katsuda ja mudida. Kui avastad midagi kahtlast, teata sellest kohe oma arstile. Siinkohal ei saa iial olla liiga ettevaatlik.

3. Sa kannad vanu rinnahoidjaid

Rinnahoidja keskmine eluiga on 1-2 aastat, sõltuvalt sellest, kui tihti sa seda kannad või pesed. Pärast rohket pesemist kaotab rinnahoidja oma elastsuse ja traat vormi — see viib omakorda kaela- ja seljavaludeni. Kui rinnahoidjakorv on vormist väljas ja kottis, siis on aeg see rinnahoidja minema visata.

4. Sa raseerid nibude ümber kasvavaid karvu

Raseerimine kõlab õrnas piirkonnas palju ahvatlevamalt kui kitkumine, kuid kui soovid nibu ümbruses kasvavaid karvu eemaldada, soovitame need siiski välja kitkuda. Raseerides kahjustad õrna rinnakudet ja rinnanääpse.

5. Sa suitsetad või tarbid alkoholi

Kahe või enama alkohoolse joogi tarbimine päevas võib põhjustada rinnavähki. Sama lugu on tubakatoodetega. Targem on joomine ja suitsetamine hoida miinimumis või see hoopis ära jätta. Seda mitte ainult su rindade, vaid ka üleüldise tervise pärast.

6. Sa pead yo-yo dieeti

Inimene, kes peab yo-yo dieeti kogeb kiiret kaalu langemist ja tõusmist lühikese ajaperioodi jooksul. See on sinu rindadele halb, sest paneb neid kasvama ja kahanema, mis mõjub nende vormile üpris hukutavalt. Toitu tervislikult ja katsu oma toitumisharjumusi mitte liiga tihti ja järsult muuta. Kui armastad ikkagi rämpstoitu, siis söö näiteks argipäevadel tervislikult, kuid luba endale nädalavahetusel midagi enamat.

7. Magad kõhuli

Kõhuli magamine teeb pikapeale rinnad lapikuks ja kaotab nende vormi. Rinnad püsivad kenasti kikkis, kui magada näiteks külili.

Allikas: allwomenstalk.com