1. See on hea treening

Esiteks on jooga puhul tegemist hea treeninguga. Vahet ei ole, milliseid harjutusi sa teed, need on sulle alati kasulikud. Samuti saab kõike teha vastavalt treenituse tasemele — jooga ei tohiks kunagi ebamugav olla! Seega, mis sind siis veel takistab?

2. Sa saavutad kontakti oma kehaga

Joogaharjutused on üles ehitatud nii, et nad arendavad nii su jõudu kui ka painduvust. Seega, harrastades joogat regulaarselt, saad sa aru, mis su kehale päriselt mõjub ning mis mitte. Avastad harjutused, mis teevad sind tugevaks ja paindlikuks ning need, mis ei sobi su kehale kohe üldse mitte.

3. Jooga aitab sul õigesti hingata

Suur osa sellest treeningust hõlmab endas õpetust, kuidas õigesti hingata. Sa õpid, kuidas hingamine su elu parandada saab. Näiteks, suudad sa ehk juba paari nädala möödudes stressiolukorras end ainult hingamisega edukalt maha rahustada.

4. Sa magad paremini

Veel üks positiivne jooga omadus on see, et see aitab sul paremini uinuda. Tuleneda võib see sellest, et on olemas kindlad harjutused, mida enne linade vahele pugemist teha (ja need mõjuvad!) või siis sellest, et pisike trenn enne uinumist toob parema une. Paljud joogatunnid lõpetavad oma tegevuse lõdvestusega, mis aitab sul kõiksugu probleemid peast ja hingest välja saada. Ka see toob parema ja rahulikuma öö. Proovi kindlasti!

5. Jooga parandab rühti

Kuna sa õpid õigesti hingama ja teed harjutusi, mis aitavad sul saavutada õiget kehatunnetust, siis paraneb seeläbi ka su rüht. Kes meist ei tahaks sirge seljaga ringi käia?

6. See parandab nii su füüsilist kui vaimset tervist

Lisaks kõigele heale, mida sa füüsiliselt läbi joogatrenni saavutad, teeb see pai ka su hingele. Läbi joogatunnis õpitava meditatsiooni ja keskendumise tunned, kuidas väheneb stress ja kaovad probleemid. Nii paraneb ka vaimne tervis.

7. Meditatsioon muudab sind paremaks inimeseks

Ehk on aeg pühenduda natuke iseendale ja õppida, kuidas argiprobleemidest edukalt välja lülituda? Nii muutud sa paremaks ja positiivsemaks inimeseks, sa ei ärritu enam pisiasjade peale ja su pea on selgem.

Allikas. Lifehack