MIDA SA SÜÜA VÕID?

Liha. Liha sobib.

Kana. Ohtralt kana.

Kala. Isegi konserveeritud tuunikala.

Köögiviljad. Vali, milliseid aga soovid!

Puuviljad. Midagi magusat ikka ka.

Rasvad. Avokaadod elagu!

Must kohv.


TÄIELIKULT KEELATUD ON:

Suhkur ja kunstlikud magustajad.

Alkohol. Loomulikult.

Suitsetamine.

Teraviljad. Head aega, kaerahelbed, nisu ja tatar.

Kaunviljad. Ei mingeid kikerherneid ega ube.

Soja.

Piimatooted. Juust, jogurt ja kohupiim ka.

Valmistoidud, eriti need, millesse on lisatud säilitusaineid ja maitsetugevdajaid.


MIKS PEAKSID SEDA PIINA ÜLDSE PROOVIMA?

Tundub päris karm, kas pole? Aga kui suudad vastu pidada, on su elu päris palju muutunud ja muidugi paremuse poole.

Kaalulangus. Garanteeritud!

Parem tervis. Ei mingeid arusaamatuid peavalusid enam.

Seedeprobleemid kaovad. Kaks korda WC-s number 2.l käimine ei ole enam mingi üllatus.

Tervem jume. Akne kaob.

Meeletu energia. Kolmandat kruusitäit kohvi pole enam vaja selleks, et päevatöö tehtud saaks.

Suur kogus uusi ja maitsvaid retsepte. Toitumisprogrammi retseptide järgi valmistatud road on tõeliselt head.

Isud muutuvad. Pitsaisu kas pole üldse või kui tulebki, kaob kiiresti.

Treeningud paranevad. Sa ei pea kilomeetrit joostes nelja peatust tegema.

Parem uni. Sul on piisavalt energiat, et see kilomeetrike ära joosta.

Saad teada, millised toiduained sulle halva enesetunnet tekitavad. Seda hakkad märkama siis, kui lisad 30 pöeva lõppedes oma menüüsse vanad harjumuspärased toiduained tagasi. Mõnel tekib vastureaktsioon piimale, teisel leivale jne.

MIKS 30 PÄEVA?

Miks mitte 27 või 34? Aga sellepärast, et tegelikult kulub uue harjumusega kohanemiseks 66 päeva, aga selline number hirmutaks ilmselt kõik selle programmi juurest minema. Nii et 30 on kompromiss, selgitab programmi looja Melissa Hartwig. 30 päeva on paras selleks, et näeksid tulemusi.

Reeglitest tuleb kinni pidada

Ei peta, eksole! Su keha on ära teeninud täieliku puhkuse nendest ebatarvislikest toitudest, mida sa päevast päeva tarbid. Kui juhtubki nii, et klaas veini või tükk leiba osutub vastupandamatuks, hakka otsast pihta. Eesmärk on, et kogeksid, kuivõrd erinevalt sa ennast oma uues ja puhtas kehas tunned.

Võta sõber appi

Mida rohkem tuge sa endale leiad, seda lihtsam on seda dieeti pidada. Liitu programmi Instagrami lehega ja otsi internetist rohkem informatsiooni, et ei tekiks ahvatlust rajalt kõrvale astuda.

Ei söö pannkooke!

Kuigi paleo-pannkoogid lubatud toiduainetest nagu muna ja banaan justkui võiks olla lubatud, siis tegelikult ikkagi ei ole. Su aju ei tee vahet sellel, kas sööd tervislikku mandlijahuküpsist või ema retsepti järgi küpsetatud rasvast ja ebatervislikku, aga ülimaitsvat maiust. Aju teab ainult seda, et ta nõuab suhkrut. Seetõttu ei ole sul mõtet järele anda ning iseennast petta. Loobu pitsast, pannkoogist ja küpsisest, sest sa ju tahad muuta oma suhtumist ja harjumusi.

Tähista kohviga

Alkohol on keelatud, aga must kohv lubatud. Ainult must. Suhkru ja piimata!

Plaani ja valmistu

Ei võta enam töölt koju tormates esimesest putkast saiakest hambusse. Sest sul on tehtud terve nädala toiduplaan ning kõik vajalikud asjad valmis ja karbikestega kaasas.

Ära tee asju liiga keeruliseks

Leia endale retseptid, mis sul juhet kokku ei aja ning mis sulle maitsevad. Kindlasti on programmis palju nikerdamist nõudvaid retsepte, aga näide väga lihtsast hommikusöögist: võta muna, köögiviljad, vähese soola- ja rasvasisaldusega vorst ja avokaado, valmista sellest omlett, maitseks peale pisut suhkruvaba tšillikastet ja palun väga — maitsev hommikusöök on valmis vähem kui seitsme minutiga.

Tee alati rohkem süüa

Ikka selleks, et jätkuks ka hilisemaks. On ju mõnus töölt koju jõuda teadmisega, et söök on juba valmis ja sa ei pea selle peale rohkem mõtlema.

Kui raske see siis tegelikult on?

Melissa Hartwig kinnitab, et see on täiesti normaalne, kui tunned, et pead hirmsasti vaeva nägema. Oma toitumisharjumuste muutmine on erakordselt keeruline ja kõige raskem on muuta oma suhet toiduga. Whole30 plaani on raskused sisse kirjutatud, aga neid ületades võid enda üle uhke olla — sa tead, näed ja tajud, kuidas su keha muutub ja tahtejõud tugevneb.