Sinu edaspidine maiustamine võiks olla protsess, mis koosneb nendest seitsmest sammust:

1. Pane enda ette taldrikule väike tükk šokolaadikooki, sule silmad, aseta käed kõhule ja hinga viis korda sügavalt sisse-välja.

2. Keskendu sellele, mis sinu kõhus ja suus toimub. Märka oma mõtteid ja emotsioone. Midaiganes sa tunned — ära kritiseeri seda. Ära proovi seda muuta.

3. Ava silmad ja võta taldrik kätte. Vaata seda nii nagu sa näeks esimest korda šokolaadikooki. Kui sa oleksid kunstnik, siis kuidas sa seda joonistaksid? Vaata tema suurust, värvi ja pane tähele pisiasju.

4. Sule silmad ja nuusuta koogitükki. Mida sa tunned?

5. Nüüd hõõru oma huuli väikese tükiga, et saaksid maitse suu. Kas maitseb? Mida tunned? Milline tekstuur sellel koogil on?

6. Järgmiseks pane väike tükk kooki oma keele peale, kuid ära söö seda ära. Liiguta seda suus ringi. Lase sel oma keelel ära sulada. Mis maitseid tunned?

7. Nüüd võta aega, et terve tükk ära süüa. Ära pugi ja kiirusta, naudi!

Selleks, et mitte liiale minna, pane ampsude vahel taldrik ja kahvel käest ning küsi endalt, kas ehk sõid juba piisavalt. Naudi koogitükki väikeste ampsudega!

Allikas: Daily Mail