Ehk kui sööd regulaarselt kogu päeva jooksul teab keha, et toitu on jälle tulemas ning selle asemel, et seda rasvana tallele panna, kulutab keha kõik energia ära. Lisaks on veresuhkru tase ühtlasem nagu ka energia hulk.

Kui 4-5 korda päevas tundub sulle liiga sage, et süüa, proovi seda, mis sulle sobib, kuid ära liiga palju selle üle oma pead vaeva. Ka kolm tervislikku toidukorda päevas on kehale hea ning keskendu hoopis sellele, mida sööd ning millises koguses ning pea kinni päeva kalorite hulgast.

4-5 korda söömine ei sobi ka igaühele. Kui sa kuulud nende hulka, kes süües ei saa pidama, on sageda söömise puhul oht, et sööd sageli, kuid ka mitmeid kordi liiga suures koguses. Kui väikestest söögikogustest saavad liiga suured, mõjub sage söömine sinu tervisele halvemini.

Mõtlesid, kes suudab kuus korda päevas sööki valmistada? Lihtne moodus on normaalsuurusega portsjonid jagada kaheks. Üks pool söö ära ning teine pane külmkappi ning söö siis kui tunned end hiljem näljasena.

Õpi oma näljatunnet ära tundma. Mõned inimesed tunnevad vastupandamatut näljatunnet, teised tunnevad end lihtsalt ebameeldivalt. Kui oled oma õige näljatunde ära tundnud, proovi vähemalt 1 tunni jooksul süüa. Ebaregulaarne toitumine ning toidukordade vahele jätmine võib ajada sinu keha segadusse ning tekitada probleeme metabolismiga. Ning kui ootad näljatunde tekkides liiga kaua, on väga tõenäoline, et sööd hiljem üle.

Paljud inimesed, kes järgivad vähendatud kalorisisaldusega toitumist, tunnevad sageli näljatunnet. Süües aga regulaarselt ning 4-5 korda päeva jooksul, tundub kõht pigem täis ning enesetunne hea ja lihtsam on järgida oma toitumisplaani. Kui tunned nälga, mõtle järele, kui sagedasti sa sööd. Ehk mõjub sinu enesetundele paremini kui sööd korraga vähem aga sagedamini.

Parima tulemuse annab tasakaalustatud toitumine. Ka vahepalad peaksid olema tasakaalus, sisaldades nii süsivesikuid, valku kui ka tervislikke rasvasid. Kogused peaksid olema sellised, et pead siiski kinni päevaks ette nähtud kalorite hulgast.

Kaaluabi.ee toidupäevikut täites on hästi näidatud ka söögikordade soovitav kaloriarv. Kas sööd 3 või 5 toidukorda, peaks päeva lõpuks tarbitud kalorite arv olema siiski sama. Soovitav on kalorite hulk jagada söögikordade vahel enam-vähem võrdselt, siis tunned, et kõht on täis ning ei teki ülesöömist.

Allikas: sparkpeople.com