1. Ebaregulaarne söömine
Paljudel juhtudel sööme me nii, et me ei tea, mida tegelikult suust sisse ajame. Toitumine kujuneb selliseks rutiiniks, mille jälgimine muutub kõrvaliseks. Ebaregulaarne toitumine aga viib ebatervisliku toitumiseni. Kuidas seda lahendada? Keskendu sellele, mida sööd! Naudi igat rooga, kuid söö ainult siis, kui sul on tõesti nälg.

2. Söömine on su ainus rõõm
Näksimisest võib kujuneda tõeline sõltuvus. Paljud meist söövad kuna neil pole midagi paremat teha. Mitmed uuringud on tõestanud, et rasv ja suhkur võivad tekitada tõelise rahulolutunde. Oluline on leida endale tegevus või hobi, mis ei oleks söömine, kuid pakuks rõõmu. Sport on selleks hea valik!

3. Sa ei suuda oma negatiivseid emotsioone kontrolli all hoida
Olemuselt on see punkt sarnane eelmisega. Sööme, kuana meil on igav ja igav on meil seetõttu, et tunneme end halvasti. Siinkohal tuleks selgeks õppida ka halbade emotsioonide endast välja laskmine. Nende peitmine söögikuhjade alla ei ole lahendus!

4. Füsioloogiline probleem
Oled kogu aeg väsinud ja pidevad annused suhkrut toovad energia tagasi. Kui oled väsinud, siis pigem puhka. Kõik on organiseerimise küsimus.

5. Vihkad oma keha
Kui sa ei ole oma välimusega rahul, siis võid sellega põhjustada endale väga suuri toitumishäireid. Ole ettevaatlik ja õpi end armastama!