1. Susan Sarandon sööb toortoitu

Matt Amsdeni raamatu “Rawvolution: Gourmet Living Cuisine” poolehoidjad on truudust vandunud ainult joogale ja toortoidule. Susani lemmikroog on vale tuunikalasalat (päevalilleseemnemass serveeritud selleri-, porru- ja tillikuubikutega India pähkli kastmes).

• Vaata ka www.rawvolution.com.

Marie Claire juunis
  • Cate Blanchetti roheline eluviis
  • Kes on maailma tagaotsituim naine?
  • Anne Reemanni väike maailm
  • Juuste 4 tujurikkujat
  • Maksikleidid ja ussimustrid
  • 2. Cameron Diazi punase vaiba dieet

    Paar päeva enne Oscarite tseremooniat alustab Cameron roheliste lehtede dieeti: salat, kapsas, spinat… Toit on kalorivaene, aga täidab kõhtu ja vähendab näljatunnet. Teine meetod, mis VIPide hulgas laineid lööb, on spargli-peterselliduo, mis takistab veepeetust organismis.
    Proovisime järele: eelistame spargli-peterselliduot — see ajab kõhu vähem punni.

    3. Gwyneth Paltrow ja Madonna naudivad võililli

    Olles võililletõmmise fännid, joovad nad seda 2–3 tassi päevas tee diureetilise ja mürke eemaldava toime tõttu.
    Retsept: lisa 1 liitrile veele 25 g juuri või lehti ja keeda 10 minutit. Joo mitu korda päevas.
    • Palais Royali Herboristeries maksab 100 g 7 eurot, vaata ka www.herboristerie.com.

    Proovisime järele: suurepärane on ka Kusmi Tea detox-tee, milles on rohkelt rohelist teed ja matet.

    4. Drew Barrymore’i vastulöök ülekilodele

    Tema saladus: kuivatatud aprikoos, mis on üle puistatud mandlilaastudega. Vaid 24 kilokalorit laevad su energiat täis, luues samal ajal mulje, nagu näksiksid küpsist, kuna see krõbiseb hamba all ja sulab suus.
    Proovisime järele: geniaalne idee. Hõrgutist saab kaua mäluda ja see mõjub kui väike energiapomm.

    5. Cindy Crawford võtab lennukisse eine kaasa

    Et vastu panna lennukis pakutavale lõunakomplektile (mis on tihti liiga rasvane), valmistab tippmodell endale ise kerge eine, mis koosneb kurgist, porganditest, arbuusist, pähklitest ja õuntest. Need looduslikud diureetikumid hoiavad ära veepeetuse organismis.
    Meie soovitus: lisa sellele kavalusele kergetoimelisi ja ilma retseptita kättesaadavaid diureetikume, näiteks Extranase’i ja BOPi.

    6. Carmen Electra ja Jennifer Lopez nuusutavad greibiõli aroomi

    Uuringud näitavad, et loomad, kes on 15 minuti jooksul hinganud sisse greibiõli aroomi, söövad vähem.
    • 10 ml 7 eurot, vaata ka www.monmarchand.com.
    Proovisime järele: vastab tõele. See teguviis pidurdab tõesti söögiisu.

    7. Videomängusõltlane Jessica Alba

    Parem kui isiklik treener: et säilitada naiselikke kumerusi, teeb “Fantastilise neliku” kangelanna teleri ees harjutusi Nintendo Wii puldiga. Tennis, pesapall, booling… Ta tegeleb kõikvõimalike spordialadega, kusjuures tema nõrkuseks on poks. See sobib hästi, sest just poks põletab rohkem kaloreid.
    Proovisime järele: pigem tõhus. Ja vähemalt seekord liigutame ennast igavust tundmata.

    8. Michelle Pfeiffer sööb siniselt taldrikult

    See kavalus on Hollywoodis päris levinud. Uuringud näitavad, et inimesed, kes kasutavad siniseid taldrikuid, vähendavad vaevata oma toidukogust… Meetod on veelgi tõhusam, kui taldrik on ka väike.
    Proovisime järele: ei ole päris veenev. Ehk ilmneb tulemus pikaajalisel praktiseerimisel.

    9. Reese Witherspoon kõnnib tagurpidi

    Kui Kate Bosworth ja Renée Zellweger praktiseerivad saleda joone hoidmiseks järjepidevalt jalgsikõndi, siis Reese’il on veel üks trikk: oma treeneri soovitusel kõnnib ta tagurpidi, hoides samal ajal pahkluudel 2 kg raskust.
    Proovisime järele: seda tasub harjutada spordisaalis kõndimislindil.

    10. Jessica Simpsoni salat

    Kui lauljast näitleja kaalust alla tahab võtta, tellib ta iga päev Loggia Italian Cafést sama salati. Muide, nüüd kannab see salat ka tema nime.

    Retsept: 2 tükeldatud Aasia pirni (saadaval hästi varustatud toidupoodides), 10 maasikalõiku, 1 väike tass (Hiina supikausi suurune) küpsetatud kanalihalõike, 10 tükeldatud Rooma salati lehte, 1 väike peotäis saiakuubikuid. Kastmeks 2 sl oliiviõli, 1 sl palsamiäädikat, 1 munakollane ja 1 tl Dijoni sinepit. Maitsestamiseks soola ja pipart.

    Proovisime järele: Caesari salati suurepärane terav variant, lisaks veel hõrgutav ka! Teadmiseks: kanalihakuubikuid võib osta valmiskujul ja eksootilised pirnid võib asendada õuntega, mis tulevad otse meie enda puuviljaaiast.

    11. Hambahari — Matthew McConaughey näljakustutaja

    Filmidest “Pulmakorraldaja” ja “Kuidas 10 päevaga kutist lahti saada” tuntud näitleja kannab hambaharja alati taskus, et saaks pärast igat söögikorda hambaid pesta. Miks? Kuna üks toitumisekspert seletas talle, et hambapasta maitse annab ajule küllastumise signaali. Ja mida rohkem mentooli hambapastas on, seda tõhusam see on.

    Proovisime järele: asi töötab veel paremini, kui hambaid pesta ka enne igat söögikorda, kuna mentool muudab toiduainete maitset ja pidurdab toidu nautlemist.

    12. Jessica Biel treenib kummilindiga

    Odavam kui spordisaali kuupilet ja sama tõhus kui Pilatese harjutused: lihaseid tugevdav kummilint treenib neid järk-järgult ja õrnalt. Aseta see ümber pahkluude ja tõuse üles 15 korda, tõstes kumbagi jalga ette, taha ja kõrvale. Tee harjutust kolm korda päevas ja unistuste tagumik on garanteeritud.

    Proovisime järele: ei võta palju ruumi, on odav, pakub lihaseid tasakaalustavat pinget.
    • Spordikauplustes või www.eurothemix.com (alates 9 eurost).

    13. Paris Hilton ja Lindsay Lohan täidavad kõhtu kiudainetega

    Milline on peotüdrukute trikk, et õhtu jooksul mitte grammigi juurde võtta? Süüa ära üks väike kausitäis kiudainerikkaid maisihelbeid koos kooritud piimaga, kuna see võtab söögiisu ära.

    Veel lihtsam: kiudainerohked puuviljaruudukesed, Gerlinéa näljapeletusnäksid (27 kilokalorit). • 10 tükki 5.25 eurot.

    Proovisime järele: üks ruuduke kerge eine asemel. See on oivaline. Võib-olla isegi liiga hea: tekkis kiusatus terve karbitäis korraga nahka pista!

    14. Sharon Stone’i ja Demi Moore’i nõrkuseks on ploomid

    Hiina meditsiini spetsialisti ja Beverly Hillsi staaride lemmiku Maoshing Ni sõnul kiirendab iga päev ühe ploomi söömine jääkainete väljaviimist kehast ja tagab lameda kõhu.
    • Vaata ka www.askdemao.com.

    Hea teada: ploomide lisamine karbonaadile ei moonuta liha maitset, vaid tekitab kiiresti täiskõhutunde. Kõige varajasemad ploomisordid on kõige kalorivaesemad (100 g 52 kilokalorit). Kõik sordid sisaldavad 2% kiudaineid.

    15. Oprah Winfrey maiustused

    Tahaks midagi magusat? Telediktoril on sügavkülmas alati kodus valmistatud puuviljamahlakuubikuid.

    Retsept: tükelda 12 granadilli ning eralda mahl viljalihast. Siirupi valmistamiseks lisa vett ja magusainet ning lase keema. Pärast tulelt eemaldamist lisa ühe kollase sidruni mahl. Vala siirup jääkuubikute restile ja tõsta igasse vormi spaatlitäis viljaliha. Aseta rest kinnisesse anumasse ja pane seejärel sügavkülma.

    Proovisime järele: külmutatud vaarikatega on see vähemalt sama oivaline ning annab veel vähem kaloreid.

    16. Heidi Klum kuritarvitab äädikat

    Enne õhtusöögile minekut sööb ta alati ühe äädikaga maitsestatud salatiportsu. See on imehea selleks, et vältida sööstmist esimese kandikutäie suupistete kallale. Ajakirjas European Journal of Clinical Nutrition avaldatud uurimus näitab, et valge äädikas suurendab täiskõhutunnet ning vähendab veres glükoosi- ja insuliinisisaldust.

    Proovisime järele: kui tasakaalustatud toidurežiimi kõrval juua hommikuti 1 klaas leiget vett, millele on lisatud 1 sl valget äädikat, siis kiirendab see tulemusi. Aga sellega ei tohi liialdada, kuna äädikas on maole toksiline.

    17. Jennifer Hudson laeb ennast küpsistega

    Hollywoodi küpsisedieedi idee, mida järgib “Dreamgirlsi” näitleja, on hommiku- ja lõunasöögi asemel süüa kokku neli 150kilokalorilist küpsist ning lõpetada päev tasakaalustatud õhtusöögiga (600–900 kilokalorit), mille tähtsaimaks osaks on supid, salatid, puu- ja juurviljad ning kala.
    • Vaata ka www.hollywoodcookiediet.com.

    Proovisime järele: peab olema tõsine suhkrusõltlane, et rahulduda lõunasöögiks kahe küpsisega.

    18. Beyoncé nõrkuseks on kanapuljong

    Hästi teada on fakt, et rohke vee joomine vähendab isu. Laulja jaoks on see aga liiga maitsetu: tema eelistab juurvilja- või kanapuljongit, mis ei anna rohkem kui 20 kilokalorit.

    Retsept: tükelda 1 porru, 1 porgand, 1 apteegitillivars, 1 tomat, 1 suvikõrvits. Aja kiirkeetjas keema 1 liiter vett. Lisa soola, pipart ja 1 puljongikuubik. Kui vesi on keema läinud, lisa juurviljad ja sulge kiirkeetja. Keeda 20 minutit, kuni ventiil pöördub.

    Proovisime järele: pisut aeganõudev valmistusviis. Mürke eemaldava nädalalõpu tarvis kahekordista kogust.

    19. Sarah Michelle Gellar jumaldab suppi

    Kui tal on vaja paar kilo alla võtta, jätab näitlejanna menüüst välja kõik suhkrud, piimatooted ja kuivatatud puuviljad. Tema tavaline päev näeb välja selline: 1 puuvili hommikusöögiks, 1 suur kauss juurviljasuppi lõunaks ning õhtuks kala (või 1 kord nädalas veiseliha) ja juurvilja.

    Proovisime järele: hea mõte tingimusel, et supp on valmistatud kodus või tehtud valmis supisegust, aga ilma lisanditeta (ilma soola ja kooreta).

    20. Julia Roberts hakkas kuduma

    Et võtete vaheajal mitte näksida, siis Julia Roberts (nagu ka Hilary Swank ja Uma Thurman) koob. Tuleb öelda, et kudumine on moes!

    21. Mahedikumasin

    Minimikser segude valmistamiseks. Praktilist kõrrega varustatud ülaosa saab igale poole kaasa võtta.
    • Shake ‘N Take Personal Smoothie Maker, u 21 eurot, www.sharperimage.com.

    22. Intelligentne veepudel

    Kui oled sisestanud oma isiklikud andmed, arvutab see pudel sinu päevase veevajaduse ja ideaalse veeimendumise rütmi. Vaieldamatult hea.
    • Sportline HydraCoach Intelligent Water Bottle, u 21 eurot, www.sharperimage.com.

    23. Kiudained toidule puistamiseks

    Benefiberi pulber, mis on saadud ühest kuivast köögiviljast (guar’ist), ei muuda jookide ja söökide maitset ega konsistentsi ning kompenseerib meie igapäevase kiudainete puudujäägi. Raputa toidule, oota 2–3 minutit ja sega.
    • Apteegis või tervisetoodete kaupluses.

    24. Ilusa tagumiku plätad

    Patenteeritud tallad, mis on kergelt tahapoole kaldus, tekitavad jalalabalihastele, säärtele ja jalavõlvile trepist ülesmineku tunde. Lõpuks läheb tagumik trimmi ja jalad tugevnevad ilma väsimustundeta.
    • Celluflex Minceur plätad, 22 eurot, müügil tervisetoodete kauplustes, ning Malibu menutüdrukute Fitflop, 49 eurot, www.thefitflop.com.

    25. Soolad, mis kokku tõmbavad

    Sooja vanni valatuna soodustavad Epsomi soolad (magneesiumsulfaadi kristallid) lõdvestumist ja vähendavad veepeetust kudedes. Kalla vanni 100 g soola, oota, kuni see lahustub, ja pladista vees umbes 20 minutit. Vannist väljudes ära unusta end loputada ja nahka niisutada, kuna vannisoolad kuivatavad nahka.
    • Loodustoodete ja tervisekaupade poodides.

    26. Rasvaimeja paber

    Spetsiaalsed paberilehed võid asetada kõikide toitude peale, alustades supist ja lõpetades pitsaga, ning need imevad pindmise rasvakihi endasse (võrdne 1–2 sl õliga). Ja sellega koos ka kalorid!
    • MysticMaidi Grease Blotter, www.mysticmaid.com.

    27. Mitmefunktsiooniline kaneel

    Hiina meditsiinis kasutatakse kaneeli nimelt vereringe ja seedimise soodustamiseks. Selmet oma tee või helveste sisse magusainet lisada, raputatakse nüüdsest alates Los Angeleses toitude ja jookide peale kaneeli. Ja kui ilma piimata kuidagi läbi ei saa, valitakse soja- või mandlipiim, mis on kalorivaesem kui koorimata lehmapiim ja kreemjam kui kooritud lehmapiim.

    28. Inimeste kaal

    Kuulsuste kaalul vastab iga näit ühe staari nimele (ja seega ka tema kehamassile), sealhulgas on ka Bridget Jones ja King Kong…
    • Celebrity Weighing Scales, 35 eurot, www.angryretail.com.

    29. Härmas banaan

    Hõrgutav retsept, mida staarid hõlma alt edasi annavad: 1 tükkideks lõigatud külmutatud banaan, 1 tass (240 ml) kooritud piima või poolkooritud sojapiima ja 2 sl biokakaod — sega kõik mikseriga.

    30. Puuviljad rüüpamiseks

    Kuigi needki on mahedikud, annavad need 500 kilokalorit vähem nendest, mida Reese Witherspoon joob. Proovi järele: Immedia mahedikud — 300 g ehtsaid puuvilju 25 cl pudelis.
    • Neli puuviljaaroomi ja üks köögiviljaaroom, 2.5 eurot, müügil Casinos, Huit à 8’s, Shopis, Monoprix’s, Carrefouris ja Geantis.