Itaalias läbi viidud uurimus, milles osales ca 48 000 täiskasvanud naist ja meest, näitas, et naised, kelle toit sisaldab kõrge glükeemilise indeksiga (GI) süsivesikuid nagu sai, maiustused, magusad hommikuhelbed, suurendavad oma kahjuliku veresuhkru ehk triglütseriidide taset ning samal ajal väheneb ka nende hea kolesterooli ehk HDL-kolesterooli tase. Meeste puhul teadlased sama seost leida ei suutnud, kirjutab giviktkoll.se.

Kes soovivad aga kaalu alandada, soovitatakse jälgida Atkinsi või GI-dieeti, sest Iisraeli uurijad, kes kahe aasta jooksul jälgisid 332 inimest, kelle KMI oli 31, märkasid, et kõige paremat mõju avaldas just Atkinsi- ja GI-dieet.

Uuringus osalejad jaotati kolme gruppi. Esimene grupp tarbis traditsioonilist rasvavaest toitu, teine Vahemere toitu ning kolmas grupp toitus Atkinsi-/GI-dieeti jälgides, tarbides vähem süsivesikuid ning rohkem valku ja rasva. Kahe aasta järel oli 80% osalejatest alles ning kaalust alla võtnud. Rasvavaesel toidul olev grupp võttis keskmiselt alla 3,3 kilo, Vahemere toidu sööjad 4,6 kilo ning Atkinsi/GI-dieedi jälgijad keskmiselt 5,5 kilo. Viimase grupi teisedki tervisenäitajad nagu kolesterool, vererasvad ja veresuhkur, olid kõige paremad.

Kiired süsivesikud kiirendavad näljatunde tekkimist, mille tõttu inimesed söövad rohkem, nende kehakaal tõuseb kiiremini, mille tõttu tekib probleeme tervisega ning ülekaalust ja valest toitumisest põhjustatud haigustega. Gi-toit on loomulik toitaine keha jaoks, et see kõige paremini funktsioneeriks. Keemiliselt töödeldud ning rafineeritud kiirtoit avaldab väga negatiivset mõju kaalule ja tervisele.

Viimaste aastate toitumissoovitused, mis soovitavad rasvase toidu hulka vähendada ning süüa rohkem kiireid süsivesikuid, on muutnud inimese tervise halvemaks. Meie kehad ei suuda sellist tüüpi toidu seedida. Inimese keha töötab nii nagu alati ning teeb seda ka edaspidi. Seepärast peame sööma toitu, mis meie kehadele on mõeldud ning GI-toidud seda just on.

Miks GI-toidu heakskiit on võtnud nii kaua aega, on teaduslike uurimuste vähesus antud teemal ning samuti väheste investorite huvi. Toidu odavalt tootmine ning vale toitumisega seotud haigusi ravivate medikamentide valmistamine toob palju sisse ning seepärast võib vahel tunduda, et majanduslikult on kasulikum, kui rahvas liiga terveks ei muutuks.