1. Kui oled paremakäeline, siis söö vasakuga

… või vastupidi. Miks? Sest nii väldid sa olukorda, kus sa lihtsalt harjumusest oma kahvliga kätt suu ja taldriku vahel edasi-tagasi liigutad. Sa pead rohkem söömise kui tegevuse peale mõtlema, see aga omakorda hoiab sind erksana.

2. Söö kuivatatud ploome

Uuringud on näidanud, et kaalulangetajad, kes igapäevaselt umbes 150 grammi kuivatatud ploome söövad, kaotavad 12 nädalaga 2 kilo rohkem kui need, kes seda ei tee. Lisa need näiteks enda hommikuse kaerahelbepudru hulka!

3. Näksi pärastlõunal, mitte õhtul

Ameerika dieediteadlased leidsid, et lõunaoode on kahjulikum kui õhtuoode. Miks? Sest tavaliselt on lõuna- ja õhtusöögi vahel pikem periood kui hommiku ja lõunaeine vahel. Seega, aitab kahe esimese vahel tehtud amps ainevahetust korralikult töös hoida, kui päeva esimeses pooles me ehk isegi seda ei vaja.

4. Maga!

Stress teeb meid paksuks, mitte peenikeseks. Seega kanna ikka enda eest hoolt ja vaata, et päevased unetunnid ilusti täis tiksuksid. Seda ei kutsuta iluuneks ilmaasjata!

5. Ignoreeri väherasvast

Kui näed poes tooteid, mille peal on kirjas “väherasvane”, siis jaluta neist kaarega mööda. Sellised asjad on tavaliselt suhkrutest ja muust kahjulikust pungil.

6. Söö koos kenade noorte meestega

Miks? Sest uuringud näitavad, et kenad noore mehega einet jagades söövad naised umbes 100 kilokalorit vähem kui tavaliselt. Ilus mees hoiab meid vormis!

7. Nuusuta õunasid ja banaane

Kui pirukate soojus ja lõhn paneb suu vett jooksma, siis teatud toitude nuusutamine viib isu sootuks. Näiteks on selline lugu roheliste õunte ja banaanidega. Nende nuusutamine tekitab tunde nagu me oleksime just söönud. Hea nipp, kas pole?

8. Tee hommikul trenni

Naised, kes ärkavad hommikul varem ja ennast natukene liigutada otsustavad, on päeva jooksul aktiivsemad ja annavad oma ainevahetusele korraliku positiivse löögi. See aga tähendab suuremat kalorite kulu ja pikemas perspektiivis ilusamat pihajoont.

9. Valku, rohkem valku!

Kui lisad iga eine juurde väikese koguse valguallikaid, siis hoiad oma kõhu kauem täis, samal ajal ainevahetuse tööd kiirendades. Põnev, mis? Seega, söö hommikuse kaerahelbepudru juurde üks keedumuna või juurviljade juurde tükike kana- või veiseliha.

10. Ole jahedas

Jahe õhkkond hoiab meie keha pidevas töös, mis tähendab ka pidevat kalorite kulutamist. Näiteks põletame me ka 25 protsenti rohkem kaloreid, kui enne trenni külma vett joome.