Kuidas see alguse sai?

Start-up'ina alustanud kohvitootja Bulletproof coffee ühendas ühes tootes kohvi, või ja triglütseriid õli ning väidab, et see aitab joojatel haarata ohjad enda kätte ja taas supervormi saada. Lisaks on see veel ka tervislik ja teeb sind õnnelikuks. Ettevõtte looja Dave Asprey tuli selle retsepti peale Tiibetis matkates, kus kohalikud pakkusid talle him yak-i või teed ehk kreemijat teejooki, mis sisaldas teelehti, värsket yak-i võid ja soola. Selle piirkonna nomaadid joovat kümneid tassitäisi teejooki päevas, sest see annab piisavalt energiat, et ekstreemsetel kõrgustel toime tulla.

Kuidas see töötab?

Kreemjas ja vahutav jook sisaldab tervislikke rasvu, mis aitavad kauem täiskõhutunnet hoida ja hoiavad ära magusaisu tekkimise, annavad piisavalt energiat ja muudavad meele klaariks. Asprey sõnul polevat sul pärast joomist mingit huvi toidu vastu neli kuni kuus tundi ja see aitab muidugi kaasa ka kaalu langetamisele.

Kas või joomine pole ebatervislik?

Asprey väidab, et teatud tüüpi või, mille valmistamiseks on kasutatud värsket rohtu söönud lehmade piima või milles ei leidu soola või hoopis ghee ning õige kogus (maksimum kaks lusikatäit) aitavad su kehal terve ülejäänud päeva rasva põletada. Ta võrdleb seda teiste tervislike rasvadega (mida leiad avokaadost või pähklitest), mis tasakaalustavad kolesterooli taset, mitte ei tõsta seda.

Oled intrigeeritud? Siin on sulle retsept!

Koostisosad:

  • 230 ml keevat vett
  • 2 1/2 üle kuhjatud teelusikatäit värskelt jahvatatud kohvi
  • 1 teelusikatäis MCT õli (kasutada võib ka kookosõli)
  • 1 teelusikatäis võid (soolamata ja puhast) või gheed

Valmistamine

Sega kohv kuuma veega ja seejärel sega blenderis MCT õli ja või (või ghee), et valmistada kreemjas ja vahutav mikstuur, mis sarnaneb latte omaga. Kui segad või ja õli lihtsalt kuuma kohviga, ei segune see ja jääb joogi pinnale. Nüüd, kui oled kohvi õigesti valmis teinud, on aeg seda juua!

Allikas: Byride