Pilatese tehnika on kogu keha hõlmav treening, mis tugevdab lihaseid, kuid on samas liigesesõbralik. Pilatese treeningute käigus õpetatakse teile kindlaid harjutusteseeriad, mis viiakse läbi kas matil spetsiaalse rõnga abil või treening-vahenditel: reformer, cadillac, tünn, tool jt.

Sõltuvalt treenija vajadustest võivad treeningud olla rahulikud või pakkuda suurt väljakutset. Pilatese-harjutused väldivad liigeste liigset koormamist ning neid saab kohandada igaühe vajadustega. Paari esimese treeningu jooksul keskendutakse kehahoiaku parandamisele ja vajalike asendite selgeks õppimisele.

Harjutuste seeria on “voolav” ja ilma pausideta — liigutused muutuvad sujuvalt ühest teiseks. Vajalik on keskendumine, täpsus ja dünaamilisus; läbi töötatakse terve keha — pealaest varvasteni, nii seest kui väljast. Liigutused korduvad harva ja nõuavad korralikku pingutust ning süvenemist, oluline on jälgida “oma keha rütmi”.

True Pilatese treening on tõeline väljakutse — nii füüsiliselt kui vaimselt, kuid selle abil saavutatakse täielik kontroll keha üle — järkjärgult ja järjest suurema intensiivsusega järgitakse keha loomulikku rütmi ja koordinatsiooni, mis on seotud lisaks teadvusele ka alateadvusega.

Tulemused on silmnähtavad — liigutused muutuvad nõtkeks ja graatsiliseks, samal ajal lisandub neisse tugevus ja sihikindlus. Üldine vastupidavus paraneb, füüsilist ja vaimset jõudu on rohkem nii igapäevaste rutiinsete tegevuste sooritamiseks kui ka näiteks reisimiseks või stressirohketes olukordades toimetulekuks.

Regulaarse kvaliteetse pilatese harrastamine:

  • annab hea füüsilise vormi,
  • maandab stressi,
  • vähendab selja ja liigeste valu,
  • annab väikese kogukonna, kus jagada rõõme ja muresid, mis ongi terapeutide sõnul kõige olulisem säilitamaks tervet vaimu ja füüsist,
  • võimaldab tulevikus kokku hoida ravimite pealt,
  • stimuleerib organismi tööd, tõstes immuunsust, vähendades kolesterooli ja tugevdades organismi haiguste vastu võitlemisel,
  • annab hea rühi, mis omakorda tõstab enesetunnet ja eneseväärikust.

Kokku võtab asja Joseph Pilatese lause: „Kümne tunniga sa tunned erinevust, kahekümnega näed erinevust ja kolmekümne tunni järel saad endale uue keha.”

Allikas: www.truepilates.ee