Sa oled väsinuna tõre

Kõik on natukene näljased, kui nad on väsinud. Naiste puhul tekib see näljatunne sel puhul isegi kergemini kui meestel. Kolumbia ülikoolis läbi viidud uuringus selgus, et uneprobleemidega inimesed söövad päevas lausa 300 kilokalorit rohkem kui need, kes korralikult magavad. Tujuka ja unisena tundub toit hea tujutõstjana, nii leiavadki lauale tee kõikvõimalikud saiakesed, šokolaad ja muud maiustused.

Menopaus muudab naised lausa täitmatult näljaseks

Hormoonide kõikumine mõjutab väga palju meie käitumist. Ja mida siis eeldada naiselt, kes on just menopausi läbimas? Loomulikult käivad ta tujud esiteks seinast seina ja ega ka isud sellele alla jääa. Suureneb energiavajadus ning seeläbi ka tarbitava toidu maht.

Põhjus võib peituda ka allergiarohtudes

Tuju mõjutab isu. Nii võib näiteks depressioonis või masenduses inimene täiesti isutu olla. Antidepressandid jällegi aga suurendavad isu. Sama lugu on ka allergiavastaste ravimitega. Mõju ei teki loomulikult pärast ühe tableti võtmist, see on ikka pikemaajalise ravimite tarbimise tulemuseks.

Patused toidud annavad isudele veel kütet juurde

Sõid küpsiseid? Ja nüüd tunned, et ei suuda enne pakki käest panna, kui kõik on otsas? See on ilmselt tuttav lugu kõigile, kes korra endale midagi patust lubanud on. Tegemist on nõiaringiga — võtad ühe, tahad kohe juurde.

Tahvelarvutite kasutajad, ettevaatust!

Tuleb välja, et kõik, kes ninapidi tahvelarvutites või nutitelefonides istuvad, tekitavad endale lisaisusid. Need on aplad tulema isegi siis, kui sa alles sõid. Põhjus? Ekraanidelt peegeldav sinine valgus ajab meie keha bioloogilise kella normaalse töörutiini täiesti sassi. Nii ei saagi meie keha enam aru, millal on õige aeg süüa ja millal mitte.

Allikas: Daily Mail