1. Põhi olgu valge

Selleks, et toit eriti särav ja särtsakas tunduks, tõsta oma portsud valgete taldrikute peale. See loob illusiooni nagu oleks sul seal palju rohkem, kui sa ise sinna endale kuhjata suutsid.

2. Sobita laudlina taldrikutega

Kui taldrikud on valged, siis võiks laudlina ka hele olla. Miks? Sest mida lihtsam kõik välja näeb, seda vähem sa sööd. Ilmselt ei tundu pikalt lauas istumine ka niivõrd ahvatlev, kui ta seda kirevate laudlinade ja piltidega taldrikute puhul oleks.

3. Kasuta väiksemaid söögiriistu

Väiksemad ja kergemad kahvlid loovad tunde nagu toit maitseks paremini, oleks magusam ning täidaks kõhtu paremini. Peta oma aju ära ja kasuta vanaemalt päranduseks saadud raske hõbekahvli asemel hoopis midagi kergemat!

4. Pikk ja peenike

Uuringud näitavad, et inimesed kallavad endale 70 protsendi võrra rohkem veini klaasi, mis on madal ja laia kujuga. Seega tasub valida pigem kõrge ja kitsas klaas.

5. Väiksem taldrik toob edu

Kui sa võtad õhtusöögi nautimiseks endale majast kõige suurema taldriku, mida üldse leida võimalik, siis on ilmselge, et koguseliselt hakkad sa endale sinna peale rohkem kuhjama. Mida väiksem taldrik, seda kiiremini saab ta ka täis. Ja tänu sellele sööd sa ka lõppkokkuvõttes vähem. Isegi, kui vahepeal juurde tõstmas käid!

Allikas: Women’s Health Magazine