Mitmete uuringute põhjal võib öelda, et paarid, kes on oma sõnul õnnelikud ja rahulolevad, võtavad ka suurema tõenäosusega kaalus juurde.

Näiteks Põhja-Carolina ülikoolis läbi viidud uuringus jälgiti üle kaheksa tuhande inimese kaalu ning jõuti järeldusele, et abielus naised võivad abielu esimeste 5-6 aasta jooksul võtta juurde keskmiselt kümme kilo. Lisaks, naised, kes elasid koos oma partneritega, kuid polnud abielus, võtsid juurde ca 9 kilo ja naised, kes olid küll suhtes, aga ei elanud koos oma kallimatega, võtsid juurde vaid 6 kilo.

Uuring tõestas ka, et mehed, võtsid kõige rohkem juurde just sel ajal, kui nende vallalise elu lõppes ja nad kellegagi suhtesse läksid. Ja mehed, kes olid elanud koos oma kallimatega rohkem kui kaks aastat võisid tõenäoliselt võtta juurde 11 kilo rohkem, kui mehed, kes elasid üksinda.

Kokkuvõttes näitas uuring, et meie romantilistel suhetel ja ülekaalul võib tõesti olla seos. Ja kui sa nüüd midagi positiivset kuulda soovid, siis suhe võib küll su puusadele kilosid juurde tuua, aga suhtes inimeste puhul on näha ka suitsetamise ja alkoholi tarbimise vähenemist ehk paarid on valmis elama teatud osas ka tervislikumalt kui nende vallalised sõbrad.

Kui õnnelikud te olete?

Veel üks uuring jälgis, kas kaalutõus peegeldas värskelt abiellunud paaride puhul ka seda, kui õnnelikud teineteisega koos oldi. Uuringus osalesid paarid, kes olid olnud abielus rohkem kui neli aastat ning teadlased jälgisid nii nende emotsionaalset tervist kui ka stressitaset. Selle tulemusena leiti, et paarid, kes olid õnnelikult abielus, võtsid kaks korda suurema tõenäosusega kaalus juurde kui paarid, kes ei olnud oma abikaasade kõrval nii õnnelikud.

Uuringu lõppedes jõuti arusaamisele, et õnnelikud paarid võtavad kaalus rohkem juurde, sest nad ei pea enam kedagi meelitama ja tunnevad end õnnelikumana sellisena nagu nad on. Õnnetud paarid aga ei võta kaalus juurde stressi pärast.

Kaalutõus on nakkav

Üks samal teemal läbi viidud uuring tõestas ka, et kaalutõus abielus paaride puhul on "nakkav". Kui üks osapool võtab juurde, on 37-protsendiline tõenäosus, et seda teeb ka teine. Ja sel on täiesti loogiline põhjendus: nad võtavad omaks teineteise harjumused, sest nad veedavad nii palju aega koos. Õnnetus suhtes paarid aga väldivad koos olemist, mistõttu ei ole neil nii lihtne ka teineteise söömisharjumusi omaks võtta.

Oluline on pidada meeles, et kuigi neid uuringuid viisid läbi erinevad tervise spetsialistid, ei pruugi need tulemused kõigi paaride puhul paika pidada. Alati on olemas erandeid ja kindlasti ei taha me öelda, et kohe, kui abiellute, hakkate te kindlasti ka paksuks minema.

Allikas: BrightSide