Uuring viidi läbi McMasteri ülikoolis ja seda juhtis doktoriõppe üliõpilane Hudson Reddon; uuringu tulemused avaldati väljaandes Scientific Reports.

Uuringu käigus analüüsiti 17423 inimese geneetilisi andmeid ja nende eluviisi aktiivsust. Tuli välja, et aktiivne eluviis vähendab FTO-geeni mõju lausa kuni 75%.

Ja see uudis läheb kohe veel paremaks — nimelt ei nõua see üldse meeletut pingutust ega jõusaali elama kolimist, et FTO-geeni mõju vähendada. Uuringust selgus, et inimestel, kes jalutasid umbes tund aega nädalas, vähenes GTO-geeni mõju juba 36%. Neil, kes nädalas kokku tund aega jooksid või tegid neli korda nädalas 15 minutit väga aktiivset trenni, vähenes GTO-geeni mõju 75%.

Reddon juhib tähelepanu ka sellele, et uuringus osalesid inimesed kuuest erinevast etnilisest grupist ja 17 riigist, nii et võib olla üpris kindel, et tulemused käivad kõigi inimeste kohta. “See uuring teeb kindlaks, et sa saad oma geneetilise soodumuse rasvumiseks piisava liikumise abil summutada,” lisab Reddon.

Nii et ruttu trenni — üks vabandus on jälle vähem!