Nimekiri neist toitudest, mida nad iga päev söövad, on kokku pandud üheksa professionaalse toitumisnõustaja menüüsid analüüsides. Toitumisnõustajad teavad, et tervisliku toitumise märksõna on vaheldus, kuid on teatud toiduained, mis on lihtsalt nii vitamiini-, mineraali- ja kõige muu rikkad, et neid nad tarbivad igapäevaselt. Nimekiri on teie ees.

1. Pistaatsiapähklid

Kahes peotäies pistaatsiapähklites on kõigest 160 kalorit, aga neis on tohutult tervislikke rasvhappeid.

2. Roheline smuuti

Kohe hommikul, sest selline vitamiini- ja mineraalidoos annab päevale kohe õige mineku.

3. Kohv ja popkorn

Kohv on kasulik nii mitmel moel — teeb head südamele, ajule, nahale — nii et tass päevas võiks seda küll iga päev juua. Popkornis on aga erakordselt suur antioksüdantide ja kiudainete sisaldus.

4. Kreeka jogurt

Toitaineterikas, palju proteiini, vähe kaloreid, sobib kokku pea iga toiduga — mida veel vaja?

5. Salat

Salatiga tasub alustada iga toidukorda, sest esiteks on see tervist täis ja teiseks mahub siis kõhtu vähem kaloririkkamat järgmist käiku.

6. Munad

Tohutult hea valgu- ja vitamiiniallikas, mida on nii lihtne ja kiire valmistada ning mida saab ka nii paljudes erinevates toitudes kasutada.

7. Rooskapsas ja lehtkapsas

Need kapsalised on väga kõrge proteiinisisaldusega ja neid on erinevates uurimustes seostatud ka vähiriski alandamisega.

8. Mandlid

Palju mineraale ja kiudaineid pluss väärtuslik E-vitamiin — mandleid ei pea sööma ainult niisama, vaid neid võib purustatuna lisada väga erinevatesse toitudesse.

9. Kaerahelbed

Kiudained, vitamiinid, mineraalid — kõik on olemas. Väga sobiv variant igal hommikul söömiseks.

10. Šokolaad

Kui juba maiustamiseks läheb, siis kõige kasulikum on ikka see vana hea tume šokolaad.

Allikas: Women’s Health Magazine