Uuringus küsitleti enam kui 30 000 poissi ja tüdrukut nende söömisharjumuste ja keha kohta. Neljandik 14-15aastastest tunnistas, et jätab hommikusööke vahele, et kaalus alla võtta, ühtlasi oli päev enne küsimustiku täitmist 20% vastanutest lõuna söömata jätnud. Hommiku- ja lõunasöögi vahel oli ka seos: see noor, kes ei söönud hommikul, püüdis sageli ka lõunapausi ajal toidu puutumata jätta.

Kummaline on aga see, et enamus tüdrukuid, kes ihkab saldemaat figuuri, on tegelikult normaalkaalus, mõni neist on aga juba alakaaluline. Uurijaid sellised tulemused aga imestama ei pannud — liiga palju on nende ümber retušeeritud fotosid “ideaalse kehaga” kuulsustest ja modellidest.

Toitumishäiretele spetsialiseerunudkampaania Beat eestvedaja sõnul saab enamus toitumishäireid alguse valest hoiakust ja suhtumisest — vaimustus kuulsustest, nende kehast ja riietest mõjutab noori inimesi, kes on alles enda identiteedi otsingul. Noored võrdlevad end kuulsustega töödeldud fotodel ja need fotod mõjutavad üht rohkem kui teist.”

Kallis lugeja, kas sina tundsid teismelisena oma kaalu pärast muret? Kas seda teeb nüüd sinu laps?