Lapsena tunnistati Nishi täiesti eluvõimetuks. Arstid ei lubanud tal isegi koolis käia, pidades seda liigseks koormuseks inimese jaoks, kes niikuinii oma kahekümnendat sünnipäeva ei näe. Ometi elas ta antud tähtajast pool sajandit kauem ning suri tunnustatud meditsiinilise valgustajana.

Luues oma süsteemi, luges naturopaat Nishi läbi rohkem kui seitsekümmend tuhat meditsiinialast raamatut, samuti töötas läbi ning proovis enese peal kõik sellel hetkel olemasolevad süsteemid.

Tema süsteemi 6 põhikäsku:

1. Haigusi tuleb õppida vältima.
2. Oma organismi tuleb suhtuda kui tervikusse. Teiste sõnadega - nohu, see pole pisiasi, vaid ebakõla kogu organismis.
3. Tuleb täpselt selgeks teha, mis asi on tervis (rakkude, kudede, elundite ja süsteemide harmooniline ja terviklik vastastikune mõju) ja mis on haigus (tõrge kõigi ülalloetletute harmoonilises ja vastastikuses mõjus).
4. Eemaldada tuleb haiguse esmane põhjus – vale eluviis. 5. Toituda looduslähedaselt.
6. Vältida oma teraapiates ravimeid (kunstlik/keemilisi).

Ja nüüd lähemalt – mida meil endil selles suunas ära annab teha.

Esiteks: kõva ja sile ase

Lamedal pinnal jaotub kehakaal ühtlaselt, lihased lõdvestuvad, lülikehade nihkumised (mitmete kõri-, südame-, maksa-, neerupealsete ning teiste organite haigestumiste põhjustajad) paranevad iseenesest. Laudadel magamine pole kohustuslik, kuid madrats peab olema väga elastne, tekk aga kerge (ainult külm ei tohi hakata).

Sellised tingimused säilitavad naha funktsionaalsuse, veenid pole kokku surutud ning kindlustavad seega vere õige liikumise südame suunas. Maksa ja südame aktiivsuse suurenemine viib organismist välja sinna kogunenud mürkained.

Teiseks: kõva padi

Nishi kinnitas, et nina limaskesta seisund mõjub kõikidele inimese siseelunditele. Astma, müoom, sugu- ning endokriinse süsteemi haigused, mao-, kõrva-, maksa- ja neeruhaigused tekivad, nii kummaline kui see ka pole, ninas. Ninaõõne kõrvetamise meetod (kõikvõimalikud ninatilgad) ei ravi, vaid kõrvaldab ainult ajutiselt sümptomeid.

Igasugust nina limaskesta põletikku saab ravida, kui pehmete sulepatjade asemele pannakse kaela alla kõva rullpadi.

Kolmandaks: “kuldkalakese” harjutus

  • Oma ajju peab talletama positiivseid emotsioone. Selle asemel, et ikka uuesti ja uuesti üle elada oma isiklikke hädasid ja ebaõnnestumisi, tuleb pöörduda valguse, lootuse ja rõõmsate mõtete poole. Inimene, kes omab suurt hingejõudu, viibib alaliselt hingelises tasakaalus, elab targalt ja mõtestatult.

  • See on suurepärane võimalus parandada lülikehade nihkumisi, vabastada veresooned ja närvilõpmed surve alt, ennetada nende atroofiat ning kindlustada vere õige tsirkuleerimine.

    Harjutuse tegemiseks on tarvis end ette valmistada – heita tasasele pinnale selili, käed üle pea välja sirutatud, samuti sirutada jalad, seejuures varbad tugevasti üles tõmmatud. Kannad ja puusad surutud vastu põrandat.

    Seitsmeni lugedes sirutada selgroogu erinevatesse suundadesse. Algul suruge ette poole parema jala kanda, mõlemad käed sirutada vastaspoolele ehk taha üles. Seejärel lugeda uuesti seitsmeni ning korrata sama, ainult vasaku jalaga. Teha 5-7 kordust.

    “Kuldkalake” ise aga seisneb järgmises: peopesad asetada kaela alla, kõik väljaulatuvad kohad (kukal, õlad, vaagen, sääremarjad, kannad) suruda vastu põrandat ning alustada kogu kehaga kiireid lainelisi liigutusi, sarnaselt ujuva kalaga. Harjutust tuleks teha 1-2 minuti jooksul kaks korda päevas.

    Neljandaks: harjutus kapillaaridele

    Heita selili kõvale pinnale, kaela alla asetada rull või padi, tõsta käed ja jalad üles, nii et tallad oleksid põrandaga paralleelselt. Sellises asendis raputada käsi ja jalgu 1-3 minuti jooksul kaks korda päevas.

    Viiendaks: “pöidade ja peopesade ühendamine”

    Harjutus harmoneerib organismi üldise laengu, energeetilise tsirkuleerimise vasaku ja parema kehapoole vahel, ülemise ja alumise poole vahel. Koordineerib ka lihaste, veresoonte ning närvilõpmete funktsioone, parandab neerupealsete, suguorganite, jämesoole ja neerude tööd. Raseduse ajal aitab kaasa lapse normaalsele arengule ning kergendab sünnitust. Vähemalt nii rääkis Nishi…

    Heita selili kõvale asemele, kaela alla asetada rull, tallad kokku, peopesad kõhul kokku, põlved laiali.

    -

  • Pigistada omavahel kokku näpuotsad.
  • Seejärel pigistada kokku peopesad.
  • Käed, otsekui palves kokkupandud peopesadega sirutada enda ette, heita üle pea, seejärel liikuda nendega näo kohalt kuni vööni, otsekui jagaks selliste liigutustega keha pooleks.
  • Peopead kokku surutud, sõrmed jalgade suunas harali, teha mõned liigutused, otsekui püüaks oma kõhtu häbemest nabani lahti lõigata.
  • Sirutada kokkusurutud peopesad maksimaalselt üles, seejärel “lüüa” nendega vastu rinda nagu kirvega.
  • Lükata käed täies pikkuses välja ning suruda need vastu keha.
  • Tallad tugevasti kokku surutud, püüda kokkusurutud peopesadega “lõigata läbi” oma päikesepõimik.
  • Palvesse kokkupandud peopesade ning kõvasti kokkusurutud taldadega liigutada sünkroonselt edasi-tagasi, otsekui sirutades selgroolülisid.
  • Kõige tähtsam osa: käed on rinnal kokku pandud, küünarvarred asetada põrandale risti kehaga, tallad kokku, põlved võimalikult laiali. Jääda rahulikult sellisesse asendisse 5-10 minutiks, lõdvestuda.

    Kuuendaks: harjutus seljale ja kõhule

    Prelüüd:

  • Laskuda põrandale põlvili või rätsepistesse. Selg sirge. Keel puudutab suulage, huuled on kokku surutud, silmad avatud, hingamine rahulik.
  • Hingata sügavalt sisse. Käed sirutuvad teineteisega paralleelselt ette, nüüd heita kiire pilk üle vasaku õla, püüdes näha oma sabakonti. Seejärel viia pilk sabakondilt piki selgroogu üles.
  • Minna lähteasendisse ning korrata sama üle parema õla.

    Harjutust korrata ülessirutatud kätega.

    Prelüüdi tuleks teha iga alljärgneva harjutuse eel: - Tõsta õlad võimalikult kõrgele ning langetada (10 korda). - Kallutada pead paremale, seejärel vasakule (10 korda). - Pöörata pead paremale – taha, vasakule – taha ( 10 korda). - Kummardada pea paremale õlale, nii et kõrv puudutaks õlga. Seejärel sama, vasakule (10 korda). - Lükata käed üle pea ning sirutada laiali, pea painutada nii taha kui võimalik. Lugenud seitsmeni, lükata küünarnukid taha, hoides kõverdatud käed õlgade kõrgusel. Lõug seejuures suunatud lae poole. (10 korda)

    Põhiosa: Tõusta, sirutada keha, seejärel hakata end kiigutama vasakule-paremale, ühtlasi lükates kõhtu ette ja taha. Harjutuse kestvus – 10 minutit.

    Seejuures tuleks kõvasti öelda järgmisi võlufraase: “Mul on hea, iga päevaga läheb aina paremaks ja paremaks. Iga rakk mu kehas uueneb, veri muutub värskeks, puhtaks, terveks. Sisesekretsiooninäärmed töötavad suurepäraselt. Lihased, nahk ja sooned muutuvad elastseks, terveks, puhtaks ning uuenevad. Luud on tugevad, liigesed muutuvad painduvaks. Kõik elundid ja süsteemid töötavad suurepäraselt. Aju funktsioneerib oivaliselt ning juhib hästi kõikide elundite ja süsteemide tööd, kõik elundid ja süsteemid töötavad väga hästi. Ma muutun tervemaks, targemaks, lahkemaks. Nüüd olen ma võimeline suurteks loomingulisteks ettevõtmisteks, mis on kasulikud nii teistele, kui ka mulle endale. Mul on hea olla ning iga päevaga läheb aina paremaks”. Loomulikult võib välja mõelda ka isiklikke enesesisenduse fraase, kuid kõik nendes peab olema ainult “hea”.

    Kas see on kõik?

    Ei ole. Nishi soovitab ka veel kontrastse dushi all käimist (külma ja kuuma vee vaheldumine 6-11 korda) ning õhuvanne, et keha hingata saaks. Sellise ravi tulemusel aurustuvad shlakid läbi naha, õhust aga siseneb hapnik ja lämmastik. Hapnik muudab mürgise vingugaasi süsihappeks ning toidab rakke.

    Võrdluseks vaata:

    10 minutit tervise heaks India moodi