Kiirustamine ei toimi

Kiirustades juhtub enamasti see, et isegi kui suudetakse saavutada lühikese ajaga tunduvalt parem füüsis, siis see ei jää lihtsalt püsima, kuna inimene ei omanda teadmisi ja oskusi, et saavutatut ka pikema ajaperioodi jooksul hoida ning edasi arendada.

Enda keha eest hoolitsemine on elukestev protsess

Liialt paljud suhtuvad dieetidesse ja treeningutesse kui lühiajalistesse projektidesse, mille peale veidi aega ja energiat kulutada, et siis elu lõpuni loorberitel pikutada. Kahjuks nii asjad ei tööta. Tervislikust elustiilist peab saama elustiili igapäevane osa, mis on niivõrd tavaline, et ei erine hammaste pesemisest või vannis käimisest.

Kvaliteet vs kvantiteet

Proovides üle oma varju hüpata, võib küll lõpuks kaalu peal soovitud numbreid näha, kuid lõpptulemuseks võib sealjuures olla nõrk, lodev ning haiglane keha, koos väsinud ja stressis vaimuga. Kaalunumbri kõrval on oluline ka see, et keha oleks vormis — sellega läheb aga aega.

Milline tempo valida?

Meie soovitame kaalu langetada maksimaalselt 0,5-1 kg nädalas. Kuigi kaal langeb ka ainult toitumiskava jälgides, annab toitumis- ja treeningkava kombineerimine alati paremaid tulemusi. Esiteks vormib trenn keha, parandab ainevahetust ning seetõttu võib ka rohkem süüa.

Liiga kiiresti kaalu langetades on peamine probleem see, et lisaks rasvale kaovad ka lihased. Mida vähem on lihasmassi, seda vähem kulutab keha energiat. Kaotada tuleb rasva, mitte kaalu. Kui kaalu langus jääb vahemikku 0,5 -1 kg nädalas, siis seda suurem on tõenäosus, et kaotad just rasva.

Järjepidevus viib võidule

Ärge kiirustage vormi saamisega. Nii nagu ei saa me sündides kohe jooksma hakata, vaid peame enne roomamise ning siis veel kõndimise selgeks saama, ei saa inimesed ka vormi saamiseks kohe maratoni jooksma minna. Kiirustades on tõenäosus, et te kukute, ning vahest niivõrd raskelt, et ei suudagi end enam püsti ajada, liiga suur.