Kuidas on see võimalik, kui teoreetiliset peaksid snäkid meile kaloreid juurde andma? Näksimine ei asenda kohe kindlasti korralikku einet. Snäki ja einekorra vahele peaks jääma vähemalt tund või kaks. Seejuures ei tohiks snäkid sisaldada rohkem kui 100 kalorit.

Näksimine võib vähendada päevas tarbitavat kalorihulka, sest see vähendab ülesöömise ohtu põhisöögikordade ajal. Nii omad kontrolli isude üle. Näksimist võib isegi väga kavalalt ära kasutada. Näiteks teades, et ees ootab suur õhtusöök sõpradega, söö eelnevalt tervislik snäkk ja võid kindel olla, et õhtusöök ei lõppe sinu figuuri jaoks halvasti.

Kuidas näksimine võib määravaks osutuda?

Kindlasti leidub õigeid ja valesid näksimismeetodeid. Väldi magusaid tooteid nagu kommid ja karastusjoogid. Nende asemel söö toite, mis tekitavad täiskõhutunde kauemaks. Puuviljad ja juurviljad on alati turvaline valik, sest need sisaldavad vähe rasva ja kaloreid. Jogurt, puuviljasmuuti ja täisterasai sobivad samuti hästi. Kombineeri madala proteiinisisaldusega, tervislike rasvainetega ja karbohüdraatidega tooteid omavahel, et kõht püsiks võimalikult kaua täis.

Paljud eksperdid soovitavad eelistada mitut väiksemat einekorda päeva jooksul tavapärasele kolmele suurele einekorrale. Regulaarsete intervallidega söömine hoiab veresuhkrutaseme ja seega ka energiataseme stabiilsena. Nii väldid pärastlõunast energialangust ja püsid õhtusöögini värskena.

Näksi teadlikult

Mõtlematu söömine märgib allakäiku. Sa võid alustada paarist oma lemmikküpsisest, aga lõpetad sellega, et kogu kauss on tühi. Loomulikult pole antud juhul tegu näitega tervislikust näksimisest.

Seepärast soovitame järgida järgnevaid nõuandeid:

Aseta ainult natuke snäkke taldrikule ja lõpeta söömine kohe, kui taldrik on tühi.
Ära kunagi võta teleka või arvuti ette kaasa kogu snäkipakki. Ühele tegevusele keskendumine vähendab samuti näksimisriski.
Peol ei maksa alustada vestlust snäkilaua kõrval, sest nii krabad märkamatult järjest rohkem tooteid oma taldrikule. Sa lihtsalt ei pane näksimist tähele.
Üks portsjon korraga.
Planeeri snäkke nagu regulaarset einet. Kas üks küpsis on väärt kalorihulka, mille saaksid kätte süües taldrikutäie puuvilju?

Ole mõõdukas

Igasuguse dieedi võlusõnaks on mõõdukus. Märgi kõik näksimised kindlasti oma toitumispäevikusse üles. Kui sa seda ei tee, lisanduvad kalorid märkamatult.

Ära riku oma dieeti ebatervislike snäkkidega, vaid katsu jääda truuks toitvatele toodetele. Kes teab, et tal on nõrkus rämpstoidu suhtes, jätku need tooted juba eos kaubanduskeskuse lettidele. Sellisel juhul ei pea hiljem kodus võitlema ahvatlusega avada pakk krõpse või võtta sügavkülmast välja jäätis.