Enamus meist soovivad olla tippvormis suveks, meie keha mõjutab siis enim minapilti. Suveriietus kipub olema pigem napivõitu. Muidugi ei taha ma öelda, et peate randaminemiseks tippvormis olema, aga madalam keharasvaprotsent Eesti keskmisest näitajast üldiselt annab parema enesetunde ja tervise. Sest sa ju liigutad keha, mis on loodud liikuma ning toit, mida sööd, toidab su keha, mitte ei täida ainult kõhtu. Toit on keha kütus, mitte pidur!

Praegu küsitakse veel palju, kuidas seda paremat vormi ja head enesetunnet saavutada, et veeta oma väljateenitud puhkus kaunil suveajal, täiel rinnal nautides.

Järgi neid viite juhist ning Sul tuleb super suvi!

Väldi rämpstoitu

Väldi RÄMPStoitu, ma ütleks lihtsalt rämpsu, sest toit sinna taha kirjutada on vale. Sinu suurimad vaenlased on karastusjoogid suhkruga, transrasvad ja töödeldud toidud mis sisaldavad tehislikke lisa- ja säilitusaineid. Sellised toidud on maole põletikulised. Usun et sa tead mis tunne sellele järgneb. Kui toit või selles sisalduvad ained, mida sa sööd, polnud saadaval tuhandeid aastaid tagasi, siis ära söö seda, vähemalt ära pinguta üle. Söö toitu, mida sa tead ja tunned ja su keha tänab sind, unusta RÄMPS!

Treeni ennast

Treeni, sest keha on loodud liikuma. Meie kliimas on võimalik aastaringselt väljas trenni teha, suvel on neid võimalusi eriti palju. Treening ei anna sulle ainult jõudu ja jaksu ning sa ei vormi oma lihaseid, vaid põletad üleliigse keharasva ja söödud kalorid.
Olen lisanud oma teenusesse erinevatele inimestele treeningkavad, et kõik saaksid teha trenni ja naudida tulemusi.

Joo vett

Joo vett, sest mida soojem ilm, seda rohkem sa higistad ja kaotad kehast vett.

Kui organismis on liiga vähe vett, siis aeglustub ainevahetus, kaloreid on raskem põletada ja ülekilod on kiiremad tulema. Vesi on parim, et uhuda kehast välja liigsed mürgid. Pea meeles, et karastusjoogid, kohvi, tee ja mahlad ei võrdu veega. Proovi juua iga päev vähemalt kaks liitrit puhast vett, et tagada tervislik keskkond oma kehas.

Maga korralikult

Uni on see, mida kipub suvel väheks jääma, kuid see ei tohiks nii olla. Proovi magada iga öö vähemalt 7 tundi, uinudes enne südaööd ja ärgates siis, kui oled maganud vähemalt seitse tundi. Kui järgid hoolikalt treeningu nõuannet, siis vajad nii palju und, et ära taastuda treeningutest. Kui oled unevõlas, siis on kogu su kehategevus ja meeled häiritud. Unevõlg teeb ka kalorite ja liigse keharasva põletamise raskemaks.

Armasta ennast

Ära ole enda vastu liiga karm ega nõudlik. Tea, et need, kes me oleme, on enne meie sündi juba paika pandud, näiteks pikkus, õlgade ja puusade laius. Kui sa teed endast kõik võimaliku, et olla parimas vormis ja hea tervise juures, siis armasta ennast sellisena nagu sa oled.

Allikas: Erikorgu.ee