Hingamisest jooksmisel

Ärge otsige jooksmisel hingamisrütmi. Organism reguleerib seda teie eest piisavalt targalt ja leiab ise õige rütmi.

Toitumine

Oluline on süüa hommikul süsivesikuid (müsli, pudrud), et saada päevaks energiat! Lõunal võid süüa kõike ja võimalikult mitmekesiselt. Õhtusöök võiks olla kerge salat (ilma koorese kastmeta ja valge lihaga), et süsivesikud ei ladestuks rasvadeks.

Kiirabi

Ära torma! Distants ei tapa, tapab tempo! Võta rahulikult!

Alati pärast trenni kuiv särk selga

Kerge tuul pärast trenni võib sind külmetada.

Puhkus

Tahad heasse vormi, siis tea, et saavutad selle treeningust puhates. Treening on alati kulutava iseloomuga, puhkus arendava iseloomuga.

Treeni oma ajusid

Kui Sa arvad, et kõik su jõuvarud ja tahtmine on otsas, siis tea, et Sinu sees on alati olemas veel jõudu! Mida väsinum on pea, seda kiiremini annad alla.

Motivatsioon

Ära oota paremaid tingimusi — nii ei saa Sa kunagi midagi tehtud!

Võta teistest eeskuju — Helen Adamson ja Kristel Aaslaid jooksevad end Tallinna maratonile


Eelmisel nädalal alustas 16-liikmeline Naisteka ja Vichy Vitamini jooksutiim profitreeneri Margus Pirksaare käe all ettevalmistusega SEB Tallinna Maratoniks. Koos teiste tegusate jooksusõpradega õpivad jooksunippe ka Helen Adamson, Anna-Greta Tsahkna ja Delfi toimetaja Irmeli Karja, järgmisel nädalal liitub näitleja ja laulja Kristel Aaslaid.

Tiimi liikmete seas on nii harrastussportlasi kui ka oma ala tippsportlasi, on neid, kes läbivad joostes igapäevaselt kümne kilomeetri pikkuseid distantse kui ka neid, kellele pole jooksmine kunagi meeldinud. Septembris jagub osalisi aga igale distantsile.

Lauljatar Helen Adamson sai jooksutuhina sisse sel kevadel Maijooksult ning on nüüd kogu suve jooksmise oma sportimisharrastuste hulka haaranud. Kui veel mõni aeg tagasi Helen just pikamaajooksu kohe sugugi ei sallinud, siis seekord ei rahuldu ta pelgalt 10km läbimisega ning on seadnud sihiks lausa poolmaratoni. “Ma alustasin aprillis 1 kilomeetriga ja praegu jooksen korraga juba 10 ja ka 15km. Ma tahan end tõesti proovile panna ja näha, milleks olen suuteline.”

Multitalent, mulluse hittsaate Su Nägu Kõlab Tuttavalt finalist Kristel Aaslaid jagab oma aega Padjaklubi seriaali eesoleva hooaja võtete ja trenni vahel. Treener Marguse juhendamisel on Kristel võtnud nõuks koos hea sõbranna Gitaga just 10km distantsiks treenida.

Ka Anna-Greta Tsahkna, kes on üks ettevõtluskonkursi Ajujaht võitnud idufirma Timbeter eestvedajaid, pole sarnaselt Helenile varasemalt jooksmist just üleliia armastanud. Naisteka ja Vichy Vitamini tiimiga liitus ta eesmärgiga välja selgitada, kas ka tallegi võib jooksmine tänu professionaalse juhendaja nippidele armsaks saada.

Kogu grupi tegevustel hoiab pilku peal ning jagab Naisteka lugejatega Irmeli — kes varasemalt just mitte väga aktiivse jooksusõbrana on alati imetlenud pühendunud jooksjaid.

Tiimiliikmeid on kokku 16, neist igaühel omad eesmärgid ja sihid — Kristel, Gita, Anna-Greta Irmeli, Liisi ja Anett võtsid kavasse 10km distantsi; Helen, Kaire, Ene, Marren, Lagle, Silva, Teet ja Jaanika poolmaratoni ehk 21,1 kilomeetrit ning head sõbrad Ailar ja Taaniel lähevad täispangale ja võtavad ette täispika maratoni ehk 42,2 kilomeetrit.

Naisteka ja Vichy Vitamini tiimi tegevustel saab jooksvalt pilku peal hoida Naistekas, aga ka Instagramis, kust tiimi tegevusi leiab hashtagiga #teamvichynaistekas.