Millised trennid ja miks on eestlannade seas kõige populaarsemad?

Kui rääkida trennidest, mis kuuluvad tantsukoolide repertuaari, siis kindlasti on populaarseim Ladina-Ameerika tantsudel põhinev bailatino tänu oma väga heale metoodikale, põletatavate kalorite hulgale ning superpositiivsele vibe’ile. Kuid selgelt kogub populaarsust ka ballett, sest klassika on ajatu, house dance kogub tuure ning idamaistel stiilidel nagu bollywood ja kõhutants on alati oma nišš.

DanceAct on olnud popp koht tantsutrennideks juba aastaid. Millised naised ja ägedad kogemused meenuvad algusest?

Ägedaid kliente ja kogemusi algusaastatest on palju! Osad neist naistest, kes liitusid minu esimese bailatino treeningrühmaga aastal 2000, käivad DanceActis kuni tänaseni!

Peamine muutus, mida ma tajun, on see, et inimesed tahavad mitte lihtsalt enam nn fun-trenni, kus saab kaloreid põletada, vaid soovivad reaalselt õppida edasi ja minna süvitsin, et saada tantsutehniliselt paremaks. Võetakse tõsiselt ja see on megakihvt!

Iga naise hingesoov: trenn, mis oleks lihtne, lõbus ja samas aitaks saavutada supervormi. Kas sellist trenni on olemas?

Ma ei arva, et kõik otsivad lihtsat trenni. Lihtsast trennist saab tavaliselt igav trenn. Eesti naine tahab tavaliselt midagi, millel oleks ka mingi sisu või point ja mis annaks talle lisaks füüsilise vormi paranemisele midagi ka hingele ning ideaalis juurde ka uusi oskusi ja teadmisi.

Kuidas valmistuda saabuvaks trennihooajaks?

Pane ennast trenni kirja ning mis peamine — TULE KOHALE! Edasi on kõik juba lihtne. Kogemus näitab, et kõige keerulisem ongi see esimene samm ehk siis esimesse trenni kohale tulemine. Ei ole vaja karta, sest 99,9% juhtudest on kõik tantsukoolid ja fitness-stuudiod megasõbralikud kohad, kus ootavad sind ees väga toredad inimesed. Mis trenni ennast puudutab, siis usalda professionaalset treenerit. Tema juhendamise all oled suuteline rohkemaks kui oskasid alguses arvata.

Millised on põhivead, mida tehakse ja mida tuleks kindlasti vältida?

Ei tasu seada endale liiga suuri nõudmisi. Tuleb anda aega, et saavutada tulemusi ning hataka trenni tõeliselt nautima.

Kui oluline on õige treeningvarustus?

See on oluline, kuid ei maksa seda ületähtsustada. Aja jooksul saab inimene trenniskäies aru, mida talle täpselt vaja on.

Millised on levinumad müüdid trenni tulles?

Põhiline müüt või siis kartus on see, et what if, kui teised kõik oskavad ja on megaproffid.:-) See müüt ei pea absoluutselt paika. Kui valida õige tasemega trenn enda jaoks, on garanteeritud, et inimene areneb oma loogilises ja õiges tempos ning naudib trenni sajaprotsendiliselt.

Teine müüt on, et tantsutrennis käivad kõik “noored ja ilusad”. Jällegi, see ei pea paika. Esiteks, ilu oli, on ja jääb vaataja silmadesse ning teiseks, tantsutrennis on vanus äärmiselt teisejärguline asi. Meil tantsivad inimesed vanuses 4-65 aastat. Igaühele leidub oma.

Anna üks universaalne soovitus naisele, kes pole aastaid trenni teinud ega tantsupõrandale sattunud?

Pane ennast trenni kirja, tule kohale ja anna endale rahulikult aega elada sisse, et viia ennast n-ö trennirutiini. Kõik sujub! Kõik õnnestub! Ma garanteerin.

Mis on teie kogemuse põhjal see, mis paneb trenniskäimisest keset hooaega loobuma ja kuidas trennilaiskusest üle saada?

Põhjused on väga isiklikud ja väga erinevad, kuid tihti võib olla põhjuseks ajafaktor. Siinkohal ma panen inimestele südamele, et trenn on aeg sinu enda jaoks. Investeering sinu mentaalsesse ning füüsilisse heaolusse. See on väga tähtis. Kui sa ise oled õnnelik, siis kiirgad seda ka oma lähedastele. Luba endale need üürikesed paar korda nädalas, et tegeleda trenniga. See investeering tasub end kuhjaga ära.