1. Sa sööd liiga palju

Suured taldrikud ning mitmed restoranikülastused muudavad raskeks toidu koguse ja sisu hindamise. Me tarbime rohkem kui vajame ning lisaks sööme peaaegu alati kõhu liiga täis.
Lahenduseks on rusikas, mida kasuta abimehena nii hommikusöögi, lõuna kui ka õhtusöögi ajal. Kui treenid on tähtis süüa rusikasuurune kogus süsivesikuid. Kui soovid süsivesikute kogust toidus vähendada, vaheta see välja rusikasuuruse koguse valku sisaldava toidu vastu. Lisa kõige juurde rusika suurune kogus köögivilju, mida täienda pähklite, seemnete, õli või avokaadoga. Kui see ei aita, proovi süüa väiksema taldriku pealt. Inimesed söövad silmadega ning suur, peaaegu tühi taldrik või petta sinu täiskõhutunnet.

2. Sa sööd liiga harva

Pikka aega ilma midagi tarbimata, mis aitaks kehal hoida energiatasakaalu, muudab meid väsinuks ja näljaseks. Me sööme seejärel suurema lõuna ning pärastlõunase kohvi ajaks tekib väsimus.
Proovi seda ennetada, süües lühikeste vahaegade järel ning väiksemaid portsjoneid. Nii pääseme toidukoomast. Heaks vahepalaks on lihtsad ja kiired asjad nagu keedetud muna, peotäis pähkleid, täisteravõileib singiga. Mikserda puuvilju maitsestamata jogurtiga või sega kohupiimaga. See hoiab veresuhkru taseme ühtlasena ning ka kehakaalu stabiilsena.

3. Sa sööd rohkem, sest treenid

Paljud, kes alustavad treeningutega, hakkavad ka rohkem sööma. Vabandustega nagu „ma söön suurema lõuna, sest läheb pärast seda trenni.“ Ära planeeri oma trenne toidukordade järgi, vaid planeeri treeningeelset toitumist. Tühja kõhuga treenimine muudab sind nõrgaks, treeni parem 1-2 tundi pärast söömist ning söö midagi pärast treeningut. Vahepala on hea toit treeningute ja söögikordade vahel, nii ei pea sa treenima tühja kõhuga.

4. Aega ei jagu

Lasteaeda, toidupoodi, õhtusöök ehk selleks ajaks kui väsimus tabab võib viimasest toidukorrast olla möödas seitse tundi. Pole siis ime, et poejärjekorras haarab käsi shokolaadi järele. Keha vajab iga kolme tunni järel uut energiat. Toidu abil saab keha moodustada lihaseid ning põletada rasva. Kaalulangusekatsed söögikorda vahele jättes muudavad tulemuse vastupidiseks. Selle asemel mõtle oma päev läbi. Millal muutud näljaseks, kas hommikusöögi ja lõuna vahel muutub aeg liiga pikaks või pärast õhtusööki ja enne magama minemist? Proovi muuta toitumine regulaarseks, mis toimiks igal nädalapäeval. Kui sööd õhtusööki kell viis, vajab keha midagi ka enne magama minemist. Söö siis midagi, mis ei muudaks keha liiga erksaks. Hea on aeglased süsivesikud nagu keedetud muna või kodujuust.

5. Sul on kogu aeg magusaisu

Käid sageli külmkapi kallal ning mõtled, mille järgi sul on isu? Midagi tahaks, kuid sa ei tea täpselt, mida. Ehk šokolaadi? Selle asemel peaksid kustutama hoopis janu. Magusaisu või näljatunne, kuigi oled hiljuti söönud, on hoopis janu märguanne. Järgmisel korral kui tunned isu, joo suur klaasitäis vett. Paljud inimesed tarbivad liiga vähe vedelikku ning veepuudust tõlgendavad isu või näljana. Hea viis on juua iga toidukorra juurde vähemalt klaas vett, ka hommikusöögi kõrvale. Loobu magusatest jookidest ning ära asenda vett kohvi ja teega. Üks viga on juua treeningu ajal energiajooki. Need sisaldavad sageli palju suhkrut ja peidetud kaloreid, mis võivad trennitulemustele just vastu töötada.

Allikas: amelia.se