Kõigepealt tahaksin tänada nii Delfi Naistekat ning nende tegusaid ja armsaid toimetajaid, Kaaluabi.ee toitumisnõustaja Kaja Maantoad ning ka Solarise MyFitnessi!

Suur tänu ka minu sõpradele ja perekonnale ning kõikidele kaasaelajatele — tänu Teile leidsin ma uusi motivatsioonipuhanguid, kui mul sellest vajaka jäi.

Kui ma pool aastat tagasi oma teekonda alustasin ei osanud ma arvata, et ma ka reaalsete tulemusteni jõuan, samuti ei osanud ma absoluutselt ette ennustada milline saab olema see minu teekond ning elustiilimuutus ning kuhu kaalu ma poole aasta jooksul siis jõuan. Nendele küsimustele ma oma viimases kirjatükis vastangi.

Teen kohe siis kiiresti ülevaate numbritest. 

Esimest korda kaalule astudes näitas halastamatu aparaat mulle numbrit 92,3 Kg. Praeguseks hetkeks kõneleb kaalunumber 75,4 Kg ehk siis kokku olen kaotanud poole aasta jooksul 100g vähem kui 17kg! Täiesti endalegi uskumatult! Nüüd, kus juba suur osa on selja taga olen ka endale uue eesmärgi seadnud — jõuludeks soovin jõuda sinnamaale, kus minu kaalunumbri ees seisab number 6. Ehk siis 69 Kg. 

Kõige olulisem minu enda jaoks oli kindlasti enesetunne ning KMI (Kehamassi indeksi) normi saamine. Nüüdseks olen ma jõudnud ilusasti “rohelisse alasse” ning KMI tulemus on hetkel 24.6, ehk siis kõige ülemine normipiir, sihiksin sinna keskpaika ikkagi!

Minu teekond sellel kaalulangetamisel oli eneselegi üllatuslikult suhteliselt sujuv ning valutu — suuremad tagasilangusi ei olnud ning isegi kui mõnel päeval motivatsioonist vajaka jäi, olin järgmistel päevadel jälle tublim ja suutsin ikkagi õigele rajale jääda ning oma eesmärgi poole edasi liikuda. Kindlasti oli suureks abiks regulaarne kohtumine Kajaga, kellega sain oma muredest ja rõõmudest rääkida ning kes mind alati hea nõu ja maitsvateja tervislike retseptidega kostitas.

Selle poole aasta jooksul (tegelikult juba esimestel kuudel) sain aru, et kaalulangetamine ei tohi saada kinnisideeks — Dieet, kui selline, on mööduv nähtus ning kõik algab siiski sinu psühholoogilisest valmisolekust oma elustiili muuta. Siinkohal toongi välja soovituse inimestele, kes oma kaalunumbrit väiksemaks soovivad saada: Alustage sellest, et te mõtlete enda jaoks välja, kas te tahate lihtsalt kaalust alla võtta, või soovite te oma elustiili muuta? Need kaks asja on väga erinevad! Kui see on enesele selgeks tehtud, tuleks hakata oma menüüd üle vaatama — mida te kindlasti muuta ei tahaks (meil kõigil on oma lemmikud “patused” söögid, millest on oi-kui-raske loobuda), ning millest olete nõus loobuma. Elu juba on kord selline, et igavesti kapsajuurt sa ei näri, mistõttu tulebki leida see balanss hea ja halva vahel. Kindlasti soovitan kasutada Kaaluabi.ee -d, kus määratakse kindlaks teie kehale vastav kaloraaž ning sealt saate juba ise valida, kui kiiresti te soovite oma eesmärgi saavutada. Minu nõuanne oleks, et mida rahulikumalt te asja võtate, seda lihtsam on ka teil endal — 20 kg paari kuuga kaotada ei ole tervislik ega ka lihtne nii vaimselt kui füüsiliselt. Pannes endale reaalsed eesmärgid on ka märksa reaalsem, et te selle saavutate. Mõõdukus on kõige alus nii trenni, toitumise kui ka mõtlemise koha pealt — ei ole mõtet üle oma varju hüpata!
Loomulikult on inimesi erinevaid ning igaüks peab leidma endale selle “õige” tee, mida mööda kõndida — mina olen igatahes oma tulemuste ja teekonnaga väga rahul, ning julgen ka teistele seda soovitada.

Siinkohal tõmbangi otsad kokku ning tänan veelkord kõiki kaasaelajaid ning loodan, et minu väikene teekond parema elukvaliteedi saavutamiseks inspireeris nii mõndagi teist inimest oma eluga sama tegema!
Kuigi minu projekt Delfi Naistekaga on läbi, jätkan mina oma teekonda väiksema kaalunumbrini edasi, ning nagu ka enne mainisin, loodan jõuludeks jõuda soovitud ja igatsetud number 6-ni!

Teile kõigile soovin aga ilusat suve lõppu ning ärge unustage: rannakehad vormitakse talvel! ;)

Teie Gerda