Fakt nr 1

Ainuüksi ühe karastusjoogi joomine päevas suurendab 2. tüüpi diabeeti haigestumise riski 18-22%. Siinkohal ei pea me silmas ainult limonaade, vaid tegelikult kuuluvad siia alla kõik magusad joogid.

Fakt nr 2

Juba üliväike versuhkrutaseme tõus suurendab märgatavalt diabeedi kujunemise riski. Saksamaal tehti uuring 46000 inimese peal. Kõigi katsealuste tühja kõhuga mõõdetud veresuhkutase jäi alla 5,5 mmol/l.

Mis tähendab tegelikult seda, et uuriti meie mõistes terveid inimesi (meil loetakse normaalseks vahemikku 3,5-5,5 mmol/l).

Seltskond jagati nelja gruppi:
– alla 4,7 mmol/l
– 4,7-4,95 mmol/
– 5-5,2 mmol/l
– 5,3-5,5 mmol/l

81 kuud kestnud uuringu käigus avastati, et diabeet kujunes välja tempoga 1% katsealustest aastas. Viimasel grupil (5,4-5,5 mmol/l) leiti 2,33 korda suurem tõenäosus haigestuda diabeeti, kui esimesel grupil.

Päris murettekitav, kas pole?

Fakt nr 3

Insuliin on vananemise hormoon. Seda ei seostata mitte ainult 2. tüübi diabeediga, vaid ka infarktide, neeruprobleemide, insuldi, vähi ja nägemise probleemidega.

Fakt nr 4

Üle 80% ameeriklaste veresuhkrutase on normaalsest kõrgem. Eesti kohta täpseid andmeid kahjuks ei tea, ent liigume oma üldiste harjumustega paljuski nö Ameerika suunal. Seepärast tasub meil sellele varakult piir panna.

Fakt nr 5

Erinevalt glükoosist ei saada fruktoos ajju nö küllastustunde signaale, mis omakorda võib viia ülesöömiseni.

Head maiustamist!