1. Pea meeles, et see võtab aega

Kaalulangetusprotsess võib sageli tunduda veniva ja igavesena. Pea meeles, et see ei juhtu üleöö ja ära eelda seda ka oma kehalt! Nii nagu sa ei ärganud ühel päeval üles kõigi nende lisakilodega, nii ei saa sa ka oodata, et need üleöö kaovad.

2. Sea endale realistlikud eesmärgid ja tähista neid

Jah, su lõppeesmärgiks võib olla mahtuda enda keskkooli lõpukleiti, kuid sa pead endale leidma ka eesmärgid, kus vahepeal kanda kinnitada. Selleks, et motivatsioon otsa ei saaks, on oluline neid ka tähistada. Esimese viie kilo kadumine — miks mitte? Tunne enda üle uhkust!

3. Kirjuta üles ja jäta meelde

Kaalulangetuse juures on protsessi pidev jälgimine üks olulisemaid asju. Su teekond koosneb väikestest sammudest ja saavutustest — pane need enda jaoks kirja. Nii näed, kuhu jõudnud oled.

4. Võta vastutus!

Kui sa ei kirjuta üles kogu oma päevamenüüd, siis on lihtne vahepeal libastuda. Mida see üks küpsis siin või pakk kartulikrõpse seal ikka teeb? Suures pildis ei muudagi see ilmselt midagi. Kui sa aga oma patustamisi üles ei kirjuta, siis võivad need liiga sagedaseks muutuda.

5. Ära võta seda teekonda ette üksi

Kaalulangetuse jooksul tekib raskeid aegu, kus ainukeseks variandiks tundub käega löömine ja loobumine. Seepärast on hea, kui leiad endale mõne kaaslase, kellega koos teekond ette võtta. Nii saate teineteist motiveerida ja kõik ei tundugi ehk nii keeruline!

Allikas: Women’s Health Magazine

Jaga
Kommentaarid