1. Vale klass

Ambitsioonikus on voorus, kuid edasijõudnute rühma valimine võrdub vette hüppamisega, kui ei osata veel ujudagi. Sa pole võimeline hingama! Ühine algajate treeningrühmaga või osta koju sissejuhatav DVD. Kui sul on eriti palju vaba raha, siis võid investeerida selle eratundidesse. Sa võid lasta instruktoril näidata õigeid poose ning korrigeerida sinu kehahoiakut.

2. Liigne häbelikkus

Mine piisavalt varakult trenni, et saaksid treeneriga mõtteid vahetada. Anna treenerile kindlasti teada, et sa oled algaja ja maini ka varasemaid vigastusi, et ta oskaks soovitada, kuidas poose modifitseerida. Treeneriga tutvumise juures on veel see positiivne külg, et ta pöörab sulle tunnis arvatavasti rohkem tähelepanu ja sa võtad nii harjutuskorrast maksimumi. Ära ole häbelik!

3. Vales kohas seismine

Algaja jaoks pole esimeses reas seismine ilmselt kõige targem, kuid samas pole mõtet ka saali teise otsa peitu pugeda. Sobivaim on valida positisoon grupi keskel, nii et saaksid jälgida kogenud õpilasi enda ees ja samas oled ka treeneri jaoks piisavalt nähtaval kohal.

4. Vale riietus

Tihti tullakse joogatrenni lotendava särgi ja kottpükstega, kuid kõige sobivamad on liibuv sportriietus, mis laseks sul vabalt hingata. Liiga vaba riietus võib sulle harjutuste käigus näkku lennata või paljastada midagi soovimatut.

5. Ebakindlus

Joogatrennis ei vaatle sind hindavalt mitte keegi. Joogas puuduvad õiged ja valed vastused. Jooga on individuaalne, mis tähendab, et poose tuleb modifitseerida vastavalt indiviidile. Jooga ei eelda ülielastset keha ega ka meeletute trikkide tegemist, vaid eesmärgiks on hingamise kaudu mõistus kehaga kontakti viia. Kõige olulisem on hingamine — lase hingamisel ennast juhtida!