1. Kirjuta oma treeningeesmärgid paberilehele ning kleebi see külmkapi uksele. Sedelil võib olla kirjas näiteks, et „Kolm korda nädalas teen ma pärast tööd trenni“ või „Veeda vähemalt kaks korda nädalas 30 minutit jõusaalis.“ Loe neid eesmärke igal hommikul, kui sa jood oma hommikukohvi. Nõnda talitades püsivad nad paremini meeles.

2. Paki treeningriided eraldi kotti ja aseta see autosse. Kui treeningriided on igal ajal käeulatuses, võid koheselt trenni suunduda, kui peaks tuju tulema — kõik treeninguks vajalik on sul ju kaasas. Kohe pärast tööd treenimisel on veel see eelis, et sul on hiljem aega ilusa kevadilma nautimiseks.

3. Leia endale sõber, kellega koos treenida. Kas sinu sõpruskonnas on keegi, kes pidevalt treenib? Vali välja sõber, kelle peale võid loota, kes on toetav ja omab positiivset mõju. Lepi selle sõbraga kokku konkreetsed päevad ja kellaajad jõusaalis kohtumiseks. Muuda see harjumuseks. Kui te olete eelnevalt treeningu kokku leppinud, takistab ühine kokkulepe sul kergekäeliselt trennist loobumast. Sina ja su sõber võite isegi pärast treeningut kuskilt tervisliku eine osta.

4. Tõmba treeningpäevadele kalendris ring ümber. Vali selleks kalender, mida sa kasutad tihti, paiknegu see siis köögiseinal või kontoris. Kalendrisse märkmete tegemine võib osutuda väga kasulikuks.

5. Premeeri ennast treeningeesmärkide saavutamise puhul. Kui eesmärgiks oli nädala jooksul kolmel korral treenida ja sa suutsid eesmärgi täita, siis muuda oma päev eriliseks. See ei pea olema midagi hinnalist, kuid vali vähemasti midagi enda jaoks nauditavat. Võib-olla soovid mõne põneva raamatuga parki külastada, et samal ajal ilusat ilma nautida. Tore on premeerida oma tublidust ka maniküüri või spaakülastusega.

Kevadel ei tohi lasta treeningrutiini segada. Sihtide seadmine, ettevalmistuste tegemine, sparringupartneri leidmine — kõigil neil on treeningprotsessile positiivne mõju, nii et oled motiveeritud kevadel treenima. Märkmed kalendris aitavad sul aga püsida määratud kursil. Lõpuks aitavad ka preemiad sul kevadhooajal aktiivsena püsida. Kas sa siis ei soovi kevadriietuses sale välja näha?