1. Sa ei märka, et sööd

Sa sööd ning vaatad samal ajal telerit või loed lehte. Käsi sirutub võileiva järele … Ja äkki märkad, et see on juba ära söödud. Millal sa küll jõudsid? Kui tunned nüüdki nälga, siis peaks vist veel midagi sööma? Probleem on selles, et sa ei suutnud keskenduda söömisele ega kontrollinud portsjonite suurust.

Lahendus:

Lülita teler välja ja pane leht kõrvale. Võta väike taldrik ja istu laua taha. Väikesed nõud aitavad keskenduda söömisele. Kui aga töö ajal pole tõesti hetkegi aega ja tuleb süüa laua tagant lahkumata, siis ära söö pakenditest. Aseta toit taldrikule ja hoidu lisa võtmast.

2. Sa sööd öösiti

Kella kümneks, kui kodused toimetused on tehtud ja lapsed magama pandud, jääb sul järele ainult nii palju jõudu, et ennast küpsisekausi ja veinipokaaliga teleri ette sättida. Dietoloogid on veendunud, et just sellised hilisõhtused mõnud on liigsete kilode põhjuseks. On kindlaks tehtud, et naised, kes regulaarselt enne magamaheitmist söövad, saavad 15% rohkem kaloreid kui need, kes peatuvad kohe pärast õhtusööki.

Lahendus:

Kui sa tunned igal õhtul umbes ühel ja samal ajal vastupandamatud soovi midagi hamba alla pista, siis pole põhjus mitte näljas, vaid harjumuses. Ürita muuta oma harjumuspärast päevarežiimi. Pärast seriaali loe raamatut, tee mõned lõdvestusharjutused või jaluta veidi väljas.

3. Lõuna- ja õhtusöögi vahel pistad pidevalt midagi põske

Oled palju kuulnud sellest, et kaalust alla võtmiseks tuleb põhitoitude vahel süüa vahepalasid. Miks sa siis pole veel liigsetest kilodest vabanenud? Ilmselt on probleem selles, et sa ei suuda peatuda ja sööd ikkagi liiga palju.

Lahendus:

Vahepalas ei tohi aga olla üle 150 kcal. Samas peaks see sisaldama vähemalt 14 g valku. Näiteks sobivad selleks kaks kõvakskeedetud muna või klaas naturaalset jogurtit. Ja ära usu ahvatlevaid kirju pakenditel. Kirjad „suhkruvaba“, „0% rasva“ või „ilma konservantideta“ ei näita veel, kui palju kaloreid on toodetes.

4. Kui sinu ees on kausitäis krõpse, siis sööd sa need kindlasti ära

Krõpsud kodus laual, kommid töö juures, jäätis laste sünnipäeval … Kui sa näed enda ees midagi ebatervislikku, ei saa sa oma käsi paigal hoida. Sööd selle jäätise ära isegi siis, kui kõht pole tühi. Seejärel süüdistad kõiges oma aju. Suure kalorsusega, magusa või rasvase toidu nägemine aktiviseerib aju rahulolukeskusi. Ja sellest ebatervislikust keelduda ongi peaaegu et võimatu.

Lahendus:

Ära looda oma tahtejõule. Kindlam võte on võimaluse korral eraldada end kiusatustest, mitte aga neile vastu hakata. Mida see siis tegelikult tähendab? Kui tuled restorani õhtust sööma, lase leivakorvike laualt ära viia. Kui aga nõupidamise ajal seisab laual kauss kompvekkide ja küpsistega, istu sellest võimalikult kaugele.

5. Sööd, sest oled närviline

Kui oled närvis, siis on ideaalne vahend lõdvestumiseks tükike šokolaadi. Parem juba mitu tükki ja krõpsupakk ja veidi jäätist ja kakao ... Selles kõiges pole midagi imekspandavat. Stress seisab kindlalt naiste emotsionaalse ülesöömise põhjuste seas esimesel kohal.

Lahendus:

Leia paar minutit, et ausalt vastata endale küsimusele: mis tegelikult toimub? Kas ema ütles midagi ebameeldivat? Kas hinnad tõusevad, palk aga on jäänud samaks? Kas tööl on pahandusi? Enne kui haarad kommi või jäätise järele, mõtle, mis aitaks sul rahuneda. Ehk tasub helistada emale ja ära leppida. Minna välja, eemale töistest probleemidest. Helistada sõbratarile ja kogu hingest kurta oma raske elu üle.

Allikas: Good Housekeeping