Kui aga kohe paari nädalat vabaks võtta ei ole võimalik, siis saad abi toidust.

Hammaste krigistamine
Mis seda põhjustab? B5-vitamiini puudus

B5-vitamiini peetakse just stressivastaseks vitamiiniks, mis aitab hoida korras hormooni- ja kolesteroolitaset ning immuunsüsteemi. Pikaajaline stress hakkab sageli end väljendama just öises hammaste krigistamises. Põhjus selleks on lihtne: nimelt hakkavad lihased hakkavad kontrollimatult kokku tõmbuma.

Söö veiseliha, mune, värskeid juurviljasid, neere, kaunvilju, maksa, seeni, pähkleid, kala ja riisijahu.

Valged täpid küüntel
Mis seda põhjustab? Tsingipuudus

Tsink on kehale vajalik, et see suudaks toota kõikvõimalikke ensüüme ja hoida immuunsüsteemi korras. Samuti vastutab see näiteks insuliini ja mees- ning naissuguhormoonide korrashoiu eest.

Söö kala, liha, päevalille- ja kõrvitsaseemneid, piiniapähkleid, pähkelid, austrit, krabilisti, riisijahu ja Cheddarit.

Vahelduv kõhulahtisus ja -kinnisus
Mis seda põhjustab? Magneesiumipuudus

Magneesium on lausa hädavajalik mineraal — umbes 70 protsenti luudest sellest moodustubki. Samuti on ta n-ö rahumineraal — selleks, et lihased ja aju üldse puhata ning lõdvestuda saaksid, on vaja magneesiumi.

Söö tatart, pähkleit, sojaube, tumerohelisi juurviljasid, porgandit, herneid, bataati, seesami- ja päevalilleseemneid, läätseid, avokaadot, lillkapsast, kala ja liha.

Veritsevad igemed
Mis seda põhjustab? Vajadus C-vitamiini järele

C-vitamiin on tõeline antioksüdantide kuningas, mis hoiab külmetused, gripid ja viirused eemal. Lisaks sellele aitab see toota ka stressivastaseid hormoone.

Söö marju, tsitruselisi, rohelisi juurvilju, sparglit, avokaadot, Brüsseli kapast, lehtkapsast, sibulat, papaiat, herneid, ananassi, redist, spinatit, maasikaid, tomatit ja vesikressi.

Pidev kurgupõletik
Mis seda põhjustab? A-vitamiini puudus

Kui sa oled kogu aeg haige ning sind kimbutavad just nohu, köha ja kõikvõimalikud rindkerega seotud põletikud, siis on sul A-vitamiinist puudus. Pea meeles, et selle omandamiseks pead tarbima ka tsinki.

Söö maksa, kalamaksaõli, juur- ja puuvilju, aprikoosi, sparglit, brokkolit, porgandit, papaiat, virsikut, kõrvitsat, punast pipart ja vesikressi.

Allikas: Daily Mail