Vajad motiveerijat? Tead, et oled kiire loobuja. Alustad trenne küll suure hooga, aga suhteliselt kiiresti avastad, et motivatsioon on otsas ja tuleb palju tähtsamaid asju vahele kui trenni tegemine. Siinkohal on kõige õigem endale võtta kindel treeningpartner. Kes ei taha kuuldagi vabandusi, et miks oleks parem täna trenn vahele jätta. Kes sunnib sind ka trennis lõpuni pingutama. Palju lihtsam on sõbrale tõestada, et sa suudad harjutuse lõpuni sooritada kui, et üksi ennast sundida. Eriti tore on kui sa saad oma partneri kodus sinuga koos trenni tegema. Kaob ju tahtmine kodus ennast liigutada, kui partner istub tugitoolis ja vaatab telekat samal ajal või meelitab sindki trennide juurest ära krõpsukausi juurde. Palju rohkem motiveeriks ikka see kui partner ütleb, et tubli ja sa suudad küll ja teeb sinuga treeningu kaasa.

Vajad julgestajat? Kõik jõusaali-ässad teavad, et suurte raskustega treenimisel on juurde vaja ka julgestajat, kes sind nii-öelda kangi alt välja aitaks kui asi kriitiliseks läheb. Siinkohal on kaaslane suisa hädavajalik. Olgu see siis keegi juhuslik treeningkaaslastest või oma semu.

Koos on lõbusam! Lähed koos sõbrannaga sörgile ja endalegi ootamatult on möödunud tund. Väike klatš või tähtsate maailma-asjade arutamine paneb aja palju kiiremini liikuma. Ka tundmatusse rühmatrenni on ju lõbusam minna koos sõbraga. Ei saa mõne keerulisema sammukombinatsiooniga hakkama, siis ei pea sa üksi enda üle naerma. Kodus trenni tehes on ju palju lõbusam kedagi teist lisaraskusena kasutada kui üksi rahmeldada. Ja jõusaalis ei naera raudkang koos sinuga kui sa seda üles suruda ei jaksa.

Koos treenimine aitab sul partnerit paremini mõista. Kas on tuttav olukord kus naine kodus näägutab, et jälle sa lähed sinna jõusaali, kas sul on seda tõesti vaja? Kas trenn on tähtsam kui mina jne? Tõenäoliselt ei ole trenn tähtsam, aga tähtis on küll. Miks mitte ühendada kaks tähtsat asja. Võta lihtsalt naine kaasa, õpeta tallegi harjutusi ja sa näed kuidas hiljem võib trenn tema jaoks sinust tähtsamaks muutuda. Või vähemalt saab ta sinust paremini aru. Ning lisaks saate koos aega veeta. Ja miks mitte kasutada sama meetodit ka kodus treenides.

Kasu saavad mõlemad! Kui sa ka võtad sõbra kaasa lihtsalt motiveerijaks, julgestajaks või õpetajaks, siis see trenn ei ole mitte mõeldud ainult sinule, vaid kasu saab ju ka sõber. Isegi kui ta on sinust tugevam, osavam, targem, siis väike treening koos sinuga ei jookse mööda külgi maha ka temal. Või oled hoopis sina see motiveerija, kes utsitab sõpra trenni tegema? Kasu on ju ikka mõlemapoolne!

Veeda oma lähedastega kvaliteetselt aega ja veiniklaasi ning snäkilaua taga istumise asemel tehke hoopis koos üks trenn!