Allergia leevendamiseks kasutatakse kahte tüüpi ravimeid: kergematel juhtudel antihistamiine ja raskematel hormoone. Allergiaravimid võivad aga pärssida pisaravedeliku hulka, mis tähendab, et silma pindmiste rakkude veesisaldus on vajalikust madalam. Et limaskesta kuivust ja ärritust leevendada, on soovituslik kasutada niisutavaid silmatilku. Silmatilkade kasutamine on eriti oluline siis, kui silmade kuivus on olnud probleemiks ka varem, sest tähelepanuta jäänud kuiva silma sündroom võib põhjustada püsivaid sarvkesta kahjustusi, mille tagajärjel võib nägemisvõime ähmastuda.

Allergiaravimite tarvitamisega kaasnev silmade kuivus võib avalduda põletustunde, sügeluse, punetuse, kraapiva võõrkehatunde või valuna. Seda tekitab pisarakile ja seeläbi ka silma pindmiste rakkude normaalsest madalam veesisaldus. Kui silmad on kuivad, lähevad niisutuseks kasutusse ka silmarakkude enda veemolekulid, mis tähendab, et rakud ise kuivavad ja tõmbuvad kokku.

Uus ravitehnoloogia osmoprotektsioon on silmatilkade vallas suur edasiminek, kuna neutraalsed aineosakesed osmoprotektorid imbuvad silma sarvkesta rakkudesse ega lase veel silmarakkudest väljuda. Nii tegeletakse juba valu põhjustega, mitte üksnes leevendamisega. Osmoprotektorid aitavad jagu saada nii põletustundest, sügelusest, punetusest, kraapivast võõrkehatundest kui ka valust silmades.

„Silmatilkade kasutamisele tasuks mõelda juba nädal või paar enne allergiahooaja algust, et vähendada sümptomeid ja kergendada enesetunnet,“ sõnab Gorjatševa ning lisab veel ühe tähelepaneku: „Kunstpisarad aitavad ka silma loputada, pesta välja sinna sattunud õietolmu ning moodustada kaitsekihti, mis hoiab mõnevõrra silma sarvkesta ka tulevaste allergeenide eest.“