Suus elab 500 kuni 1000 erinevat liiki baktereid. Õnneks on enamik neist kahjutud ja osa suu normaalsest mikrofloorast. Mõned mikroorganismidest võivad aga põhjustada hambaauke, igemehaigusi, halba hingeõhku ja ka suuga mitte seotud haigusi. Kui organismi tasakaal muutub ja immuunsus langeb, hakkavad mikroorganismid paljunema ning suureneb haiguse tekkimise tõenäosus. Näiteks võib kerges külmetuses ja kurguhaiguses süüdistada baktereid, kes on küll suuõõne tavalised koloniseerijad, kuid võivad keha kaitsevõime langemisel põhjustada suuõõne ja neelu limaskesta põletikku. Ehkki pikaaegne antibakteriaalsete ainete (sealhulgas suuvee) kasutamine aitab vähendada halbade bakterite hulka, võib nende kasutamise tulemusena areneda külmetushaiguse asemel hoopis seeninfektsioon.

Harmoonia ja tasakaal ei ole olulised ainult tööl, igapäevases elurütmis ja omavahelistes suhetes – ka kõik keharakud ja organismis toimuvad protsessid vajavad tasakaalu. Suuõõne peamised tasakaalustajad on nii-öelda head bakterid. Seda tasakaalu võivad häirida süsivesikurikas toit, suuõõne happelisuse muutus ja halb suuhügieen. Vaid paari päevaga võib bakterite hulk hambapinnal kasvada sadade miljoniteni. Selleks, et suuõõs oleks terve, peab heade ja halbade bakterite hulk olema tasakaalus.

Hambakatt, teise nimega biofilm, on mikroorganismide kogum, mis põhjustab suurenedes happeid tootvate bakterite hulga kasvu. Kuna aga happed põhjustavad hambakoe demineraliseerumist ja hambaaukude teket, põhjustab katt hambakivi teket. Hambakivi, mis koosneb bakteritest, nende jääkproduktidest, toidujäänustest ja kaltsiumisooladest, on tahke mass, mida saab eemaldada ainult suuhügienist või hambaarst. Hambakivi ei tohiks pidada normaalseks nähtuseks – see on halva suuhügieeni tulemus! Kui pesta hambaid põhjalikult kaks korda päevas, ei tohiks hambakivi tekkida. Seejuures on hambakivi ennetamisel olulised kasutatav hambahari, suuhooldusvahendid ja ka teadlikkus. Mõistes, et hambakatt on kogum mikroskoopilisi organisme, on selge, et me ei ole võimelised neid eemaldama vaid paari harjatõmbega.

Philips Sonicare eemaldab hambakattu ka mõne millimeetri kaugusel harjapeast..
On teaduslikult tõestatud, et hambakattu aitab kõige tõhusamalt eemaldada elektriline hambahari. Philips on loonud innovaatilise Sonic-tehnoloogiaga elektrilise hambaharja, mis eemaldab hambakattu ka mõne millimeetri kauguselt harjapeast. Mitmed uuringud on leidnud, et Philips Sonicare'i hambahari teeb paari minutiga rohkem liigutusi kui käsihambahari terve nädalaga. Tavalise käsihambaharjaga võrreldes tagavad harjaste liikumiskiirus ja -sagedus kümme korda tõhusama katu eemaldamise. Pestes seguneb hambapasta süljega ja moodustab hapnikurikka vahu. Kuna haigust põhjustavad bakterid on hapnikule väga tundlikud, väheneb suuõõnes bakterite hulk ja hambakivi taandub. Üha rohkem hambaarste soovitavad Philips Sonicare'i hambaharja, millega kaasneb efektiivne hambakatu eemaldamine, puhtamad hambad, parem igemete tervis ja säravam naeratus. Patsiendid, kes on Philips Sonicare'i hambaharja proovinud, tunnevad, et nende hammaste puhtus on järsult paranenud ning pärast pesemist on tunne, nagu oleks külastanud suuhügienisti.

Hoolitse oma hammaste ja igemete eest iga päev ning su keha tänab sind!

Philips Sonicare'i hambaharja kohta saad juurde lugeda siit!

Jaga
Kommentaarid