Tegelikult aga kuluks igaühel järgida hammaste eest hoolitsemisel kolme lihtsat reeglit, mille abil hammaste ja seeläbi ka kogu organismi tervis muutub juba paremaks.

Käi regulaarselt hambaarsti/suuhügienisti juures kontrollis
Igapäevase hammaste pesu kõrval tuleks käia korra aastas profülaktilises kontrollis, lasta eemaldada hambakivi ja teha soodapesu. Kontrollis tuleb käia ka siis, kui sul omateada mingeid muresid pole. Nõnda on võimalik mõni "hambamure" täiesti ära hoida, rääkimata sellest, et mida varem raviga alustada, seda rahakotisõbralikum on protsess.

Muretse hambaharja kõrvale ka teised hügieenitarbed
Ainult hambaharjast jääb suuõõne ja hammaste korralikuks puhastamiseks väheks, vaja oleks täiendada puhastusarsenali veel mitme abivahendiga: kasutada iga päev hambaniiti või hambavaheharjasid, keelekaabitsat ja mikrofiiberlappi. Neist viimane on uuem leiutis suuõõne hügieenis. See käib sõrme otsa ning sellega on hea puhastada põskede siseküljed, hambad ja keel.

Lase suuhügienistil kord aastas teha soodapesu
Paraku kipub olema nii, et ka kõige ideaalsema suuhügieeni korral leidub suus ikkagi kohti, kuhu hambahari ja niit ei jõua. Võta endale reegliks käia korra-kaks aastas suuhügienisti juures ning lasta teha hammastele põhjalik puhastus, mille käigus eemaldatakse hambakivi, pigment ning katt. Otseselt soodapuhastus hambaid ei valgenda, küll aga toob välja nende loomuliku värvi ja loob sellega veidi valgendava efekti.