Lihtsalt öeldes on Botox ravim, mis lõõgastab lihaseid, et näo miimika kortse ei tekitaks. Samuti silenevad juba olemasolevad kortsud. Täitesüstid on aga mõeldud olemasolevate kortsukeste täitmiseks ja näojoonte modelleerimiseks.
Enamasti räägime Botoxi ja täitesüsti puhul erinevatest näo piirkondadest. Botox süstitakse näo ülaossa (otsmik, kortsud kulmude vahel, kortsud silmanurkades ning silmade all, ninapealsed kortsukesed) ning täitesüst piirkondadesse, mis jäävad silmadest allapoole (põsesarnad, nasolabiaalkortsud, huulte kontuur, suunurgad, peenikesed huuled jne).

Botuliinisüstid

Botuliinisüste nimetatakse rahvakeeli “botoksiks”. Toimeaine nimi on botulotoksiin ja brändi nimed, mida Eestis enamasti kasutatakse, on Botox, Dysport ja Vistabel.
Botuliinisüstid on kõige populaarsem kortsude silumise viis maailmas. Süstide eesmärk on näolihaste ajutine lõõgastamine soovitud piirkonnas, mille tulemusel kortsuke tõmbub sirgeks ning kaob. Efekt püsib keskmiselt 4-6 kuud. Botuliinravi on suurepärane lahendus väga mitmele erinevale probleemile (kortsud, liighigistamine, migreeni ravi).
Botuliinisüstidega soovitatakse alustada pigem varem kui hiljem. Esimeste kortsukeste tekkimisel 30-ndates eluaastates on hea valida botuliinisüstid eesmärgiga ennetada olemasolevate kortsukeste süvenemist ning samuti eemaldada juba tekkinud miimilisi kortse. Vanematel klientidel on botuliinravi eesmärk sama, kuid sügavamate kortsude puhul, ei pruugi botuliinisüsti efekt olla kortsu täielik kadumine. Näiteks kui on tegemist sügava “kurjuse” kortsuga (korts kulmude vahel), siis soovitame kõigepealt pidurdada miimikat kulmude vahel botuliiniga ning seejärel täita vagu täitesüstiga.

Täitesüstid

Erinevalt botuliinisüstist täitesüst ei lõõgasta lihaseid ega pidurda miimikat, vaid tasandab kortsu või vao täites selle spetsiaalse preparaadiga. Täitesüstide peamiseks koostisaineks on hüaluroonhape, mis on kehaomane ning allergiavaba.
Populaarsemad piirkonnad täitesüstide tegemiseks on huuled (nii suurendamise kui ka huule ümbruse kortsukeste korrigeerimise ja huulenaha noorendamise eesmägil), allavajunud põsed ja nasolabiaalkortsud (suu-ninavagu). Täitesüstidega on võimalik siluda ka sügavamaid kortse ning modelleerida näo kuju.
Täitesüstide mõju kestab tavaliselt 10-18 kuud olenevalt süstitavast piirkonnast ja valitud preparaadist.

Esteetilise meditsiini arst dr Aet Köster

Botox ja täitesüstid – üks ei välista teist

Kuigi enamasti on ühe ja teise süsti piirkond erinev, siis teatud juhtudel peab erinevaid süste omavahel kombineerima. Parim tulemus saavutataksegi botuliini ja täitesüste kombineerides. Näiteks kui on tegemist sügava kurjuse kortsuga (korts kulmude vahel), siis soovitame kõigepealt pidurdada miimikat kulmude vahel ning seejärel korts eraldi täitesüstiga täita. Sellisel juhul püsib efekt isegi mitu aastat.
Samuti peale laserlihvimist ning isegi näoringlõikust tulemuse täiustamiseks kasutatakse täite- ja botuliinisüste.

Ilusüstid, sh botuliini- ja täitesüstid on väga laialdaselt kasutusel igal pool maailmas. Tulemused on loomulikud ning mitte väljapaistvad. Tistipeale märkavad teised inimesed vaid positiivset muutust ning jagavad komplimente puhanud ja värske ilme kohta. Kaaludes esimest korda ilusüstide protseduuri, soovitame tulla tasuta konsultatsioonile. Medemis Clinicu õed vastavad kõikidele küsimustele ja aitavad valida just Sinu jaoks õige protseduuri.

Jaga
Kommentaarid