“Kuigi ma viimastel suvedel pole rannas käinud ega tundide kaupa päikese käes viibinud, on viimasel paaril kuul silma torganud, et mu põskedel on ebaühtlased pruunid plekid. Just meikides panin tähele, et nägu jääb päris lapiline: õrnbeeži meigikreemi alt kumasid läbi pruunid laigud, pluss roosa põsepuna… Kui ühest artiklist lugesin, et IPL-protseduuri peetakse pigmendi- laikude eemaldamise kõige efektiiv- semaks mooduseks, otsustasin selle Medemise ilukliinikus järele proovida.

Oli pisut ebamugav, kui valgus- sähvakad peast (vaatamata prillidele) otsekui läbi läksid, aga mitte valus ega väljakannatamatu. Protseduur kestis lühikest aega, mulle tehti üle näo ja ka mõlemale ninaküljele, kus olid punakad kapillaarid, 10–15 “särakat”. Hullem oli tund aega pärast protseduuri – näol oli päikesepõletuse tunne, kõik kipitas, valutas, tulitas ja kiskus… See möödus tunniga ning oli tingitud eelkõige mu naha ülitundlikkusest, tavaliselt sääraseid kõrvalnähte ei esine.

Järgmisest päevast hakkas pigment nahapinnale tulema, nii et algul olid näha pruunid laigud ja seejärel mustad täpid. Määrisin nahka ohtralt kreemiga, mille SPF oli 50, sest pärast protseduuri ei tohi mitte mingil juhul päikesekiirgust saada.

Kaks nädalat pärast protseduuri, mil end kliinikusse näitama läksin, selgus, et enamik pigmendilaikudest on kadunud, nahk kenasti taastunud ja jume märksa ühtlasem. Sain veel paar laserisähvakat kohtadesse, kus pigmenti pisut alles oli jäänud, ning soovitusi edasiseks nahahoolduseks. Mis päikesekaitsesse puutub, siis mõistan nüüd täie selgusega, et olen ikka hullusti patustanud. Nägin ju küll suvel, et näol on pisut pruunikaid laike, aga mõtlesin, et randa ju nagunii ei lähe, mis ma end selle keemiaga ikka määrin… Nüüd sain lõpliku kinnituse, et isegi siis, kui ilm on pilves, tuleb kasutada SPFiga kreeme, kui sul on pigmendilaigud… Pole kahtlustki, mis siit alates on mu kõige olulisem iluarsenal!”

“Tunnistan, et olin “enne” ja “pärast” pilte vaadates täielikus šokis!!! Usutlesin fotograafi läbi ja lõhki – ja tegu ei ole fototöötlusega….! Mu nahk on päriselt ka täpselt nii puhas, klaar ja pinguldatud nagu on näha “pärast” pildil. Muuhulgas saan nüüd ka aru, miks seda protseduuri fotonoorendamiseks nimetatakse – kuna nahk on ühtlasem ja jume klaarim, olekski vanusest nagu vähemalt viis aastat läinud…! Muide, paljud tuttavad ja kolleegid, kes artiklit lugesid, juba pärisid, kas ma soovitaksin IPL-laserravi ka nendele… Ma ei teadnudki, et pigmendilaikudega kimpus olevaid naisi on tegelikult nii palju! Soovitan kahel käel, ning eks nad näevad ka nii fotodelt kui näost-näkku, milline on tulemus!”

Jaga
Kommentaarid