Kaks viimast päeva on mu toidusedelisse kuulunud vaid ja ainult puuviljad — kahe päeva jooksul olen söönud ca kolm kilo erinevaid puuvilju: õunu, pirne, mandariine, viinamarju, kaks hurmaad, mõned kiivid, pool kilo maasikaid ja ühe suure pomelo.

Vaimselt olen igati valmis. Olen oodanud suurt päeva juba pikemat aega, kuid kuna eelmisel nädalal olin komandeeringus, siis varem alustada ei oleks saanud ning teiseks põhjuseks on ka see, et kui juba iidsetest aegadest on paastutud tuhkapäevast lihavõteteni, siis ju on sel ka mingi sügavam põhjus ja pealegi on koos tärkava loodusega paastuda kõige kergem.

Eile lugesin mõningaid kommentaare, mis avaartiklile kirjutati. Selgituseks tahaks vaid nii palju öelda, et minu paastumise eesmärk ei ole kindlasti mitte kiire kaalualandamine. Kui paljud ei mõistnud seda, et millest puhastuda vaja on, siis heitke vaid pilk oma igapäevasele toidule. Absoluutselt iga E-numbrikombinatsioon ja keelt väänamapanev koostisosa on just see, millest iga organism puhastamist vajab. Paastumisvaldkonda uurivad arstid leiavad, et iga inimene peaks vähemalt korra aastas 7-10 päeva paastuma.

HOIATUS!
Blogi autor Riin on täiesti teadlik eesseisvatest raskustest ja võimalikest riskidest. Riin on läbinud täieliku arstikontrolli ja on jätkuvalt arsti järelvalve all. Naistekas on siinkohal vaid ja ainult kajastaja rollis.

Lugejatele paneme südamele: ära seda kodus järele teha proovi! See võib kahjustada sinu tervist ja muutuda eluohtlikuks.

ALAEALISTELE on kõik sellised katsetused ERITI RANGELT KEELATUD!

Mis puudutab arstlikku sekkumisse, siis mõne nädala eest tegin läbi korraliku tervisekontrolli ja minu perearst on minu plaanidega kursis. Tapma ma ennast ei hakka ja kuna olen teemat põhjalikult uurinud, siis ei hüppa ma ka mõtlematult pea eest tundmatusse vette.

Aga tagasi minu emotsioonide juurde, millega lähen vastu mitmekuulisele protsessile. Esmalt on mul sees ootusärevus, sest peagi saab olema lõpp kevadväsimusel ning võidan pikemast päevast (paastumise ajal puhkab organism kiiremini ja paremini) rohkem kvaliteetset aega enda jaoks. Paastumine on aeg iseenesele ja see aeg kulub väga hästi ära — öökapisahtlis on tosinkond lugemata raamatut ootamas.

Siiski ei paastu ma uhkes üksinduses, vaid teen seda paralleelselt oma igapäevase töörutiiniga. Lisaks on mul ees nii mõnigi suurem ettevõtmine, milleks on nt kolimine, komandeering kui ka üks nädalavahetuse reis Hollandisse. Kindlasti on mõistlik esimest korda paastudes vähemalt alguses mõned päevad kodus olla, kuid korduvpaastujal reageerib organism üsna kergelt uue elukorraldusega.

Tänaseks peamiseks tegevuseks oli öko-poest varustuse hankimine. Ostsin 7 liitrit erinevaid looduslikke mahlu (oluline on, et tegemist oleks kas värskete või pastoriseeritud mahladega, mis oleks otsepressitud ja ei sisaldaks ühtegi kunstlikku lisandit). Glaubrisool ja ökoloogiliselt puhas bio-puljong on veel eelmisest korrast alles.

Pärast selle blogisissekande kirjutamist panen kohe poti tulele ja keedan endale esimeseks kaheks-kolmeks päevaks valmis puljongi. Äärmiselt oluline on ka see, et puljong ei tohi sisaldada soola. Kõige parem oleks keeta puljong ise värsketest juurviljadest, kuid kuna elan üksi, siis ei ole mõtet juurikaid koju mädanema tassida.

Samuti ostsin Eestist kaasa mõned taimeteesegud. Avastasin sellise tee nagu Kubja Ürditalu „Paastutee“ ning Ökotalu Energia „Saledustee“ — mõlemad sisaldavad endas paakspuu koort ja vaarikavarsi, millel on organismi puhastav ja ainevahetust reguleeriv toime. Lisaks kõigele joodavale muretsesin endale ka digitaalse saunakaalu, et oma kehakaalu muutusi nii paastu ajal kui ka pärast selle lõppu noteerida. Seega olen paastumiseks valmis nii materiaalselt kui ka mentaalselt — paastumine võib alata!