Dana Sedgewick sai häbemekarvade raseerimisest eluohtliku nakkuse just sel viisil. 2012. aastal pärast kiiret häbemekarvade trimmimist, alustas ta võitlust oma elu eest. Pärast 21 operatsiooni ja koomast taastumist ütlesid arstid talle, et ta ei saa enam kunagi kõndida.

Mis siis tegelikult juhtus?

Tema lugu võib esmapilgul tunduda tegelikult väga tavapärane. Dana märkas, et ta bikiinipiirkond on väga karvane ja on aeg seda raseerida, mistõttu võttis ta täiesti uue raseerimistera ja trimmis oma häbememokkasid ümbritseva ala karvadest puhtaks. Ta märkas küll, et lõikas kogemata ühte kohta sisse ja tekkisid ka mõned punnikesed, aga ta arvas, et sellest pole midagi hullu ja jätkas oma päevaga nagu ikka.

Mõned päevad hiljem hakkas naise enesetunne aga halvenema ja üks seal all pool tekkinud punnikestest oli nüüdseks vistriku välimusega, aga see veritses. Nüüd hakkas Dana kahtlustama, et probleem võib olla hullem, kui ta esialgu karta oskas.

Arsti juurde minnes määrati talle antibiootikumid ja kui ta koju naases, heitis ta pikali. Just siis märkas Dana, et ta jalad on kahtlase lööbega kaetud. Mõned tunnid hiljem diagnoositi Danal nekrootiline fastsiit ehk rahvapäraselt lihasööja bakterinakkus.

Bakter sisenes ta organismi läbi esmapilgul süütu sisselõike ja kui oli vereringesse sisenenud, hakkas kiiresti paljunema.

Pinterest

Nakkuse sümptomiteks on villid nahal ja kui nahk tõmbab lillakaks, tõuseb ka palavik. Kuigi seda võib juhtuda ka tugeva immuunsüsteemiga inimestega, on suurem tõenäosus nakatuda just nõrgema tervisega inimestel.

Ainus viis selle ravimiseks on antibiootikumide kuur ja naha eemaldamine nakatunud aladelt opereerimise teel. Nii olid arstid sunnitud ka Dana jalgadelt ja jalgevahest nahka eemaldama, sest kui nad poleks seda teinud, oleks nakkus edasi levinud ja ta tapnud. Dana oli kuus nädalat haiglas ja tal oli 30% tõenäosus ellu jääda. Kuigi arstid ütlesid talle, et ta ei pruugi kunagi enam kõndima hakata, suutis ta õnneks siiski taastuda.

Siin on ka foto tema jalgadest pärast rasket operatsiooni.

Pinterest

Seega, naised, kes te raseerite oma jalgevahet, võtke igat sisselõiget väga tõsiselt, sest Dana lugu pole üldse midagi uut ning mõjutab tuhandeid naisi igal aastal. Kuigi pealtnäha tühise sisselõike pärast arsti juurde minna võib tunduda piinlik, on parem karta kui kahetseda.

Allikas: YourTango